Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Ze života

Vyberte si dodavatele energií, který je vám blíž! A vyřiďte většinu požadavků třeba z gauče!

Najít si v současné uspěchané době čas navíc, abyste mohli zajít na pobočku svého dodavatele energií, aniž byste si museli brát v práci dovolenou, je velmi náročné. Ideální přeci je, když můžete základní věci vyřídit pohodlně z domu v čase, který se hodí vám, a ne se řídit omezenou otevírací dobou. V tomto směru svým zákazníkům vychází vstříc přední dodavatelé plynu a elektřiny. Co vše se dá u spolehlivých a klientsky přívětivých společností vyřídit na dálku?

Kvůli změně výše záloh již nemusíte na pobočku!
Mezi nejčastější požadavky, které klienti v oblasti plynu a elektřiny vyřizují je změna výše záloh. Zejména v posledních letech je tento požadavek velmi častý, protože souvisí s razantním zvýšením cen těchto komodit. Abyste se vyhnuli velkému nedoplatku, je více než vhodné, věnovat aktuální výši záloh pozornost.

Samozřejmě si můžete nechat výši záloh doporučit vaším dodavatelem na základě posledního vyúčtování a následnou změnou cen ve vašem tarifu. Na druhou stranu sami nejlépe víte, jak moc se vaše návyky ohledně spotřeby energií po jejich zdražení změnily. Pokud jste své návyky nezměnili a ani jste nevyměnili spotřebiče energií za úspornější, je více než vhodné si navrženou zálohu od dodavatele ještě o 5–10 % zvýšit. V případě, že jste vyměnili elektrické spotřebiče za úspornější nebo jste přešli z klasického plynového kotle na kotel kondenzační, můžete si naopak dovolit mírné snížení těchto záloh.

Všechny tyto úpravy záloh pak můžete provést online přes mobilní aplikaci nebo webové rozhraní vašeho dodavatele.

Mějte všechna svá vyúčtování na jednom místě, abyste si udrželi přehled
Po přihlášení do aplikace nebo webového rozhraní dodavatele elektrické energie či plynu, se můžete podívat i na souhrnná vyúčtování za poslední roky, pokud jste byli klienty daného dodavatele. Jednoduše si tak můžete zkontrolovat vaši průměrnou spotřebu energií za několik let a tato data při nastavení nové výše záloh zohlednit.

Proč si zvolit jednoho dodavatele pro elektřinu i plyn?
Stále populárnějším řešením v oblasti dodávek elektřiny a plynu je odběr od jednoho dodavatele. Nejenže je tak správa vašeho odběrného místa v online prostředí jednodušší, ale i v případě, že bude něco nutné řešit na pobočce, bude vám stačit jen jedna návštěva.

Další výhodou, pokud si zvolíte jednotného dodavatele plynu i elektřiny, je i skutečnost, že můžete dosáhnout na výhodnější cenu těchto energií. Díky sjednocení dodavatele tak můžete ušetřit i tisíce korun ročně v závislosti na vaší spotřebě.

I přechod k jinému dodavateli dnes můžete zvládnout online cestou!
Dnes už naštěstí neplatí, že při změně dodavatele musíte několikrát oběhnout pobočky původního i nového dodavatele energií. Přechod totiž můžete ve většině případů zvládnout právě online. Případně zjistíte, jaké doklady k přechodu k jinému dodavateli budete potřebovat, ale i radu, jak je vyřídit, aby byl přechod, co nejplynulejší.

Aplikace a webová rozhraní pomohou i v dalších situacích
V běžném životě nastávají bohužel i další situace, kdy je nezbytné jednat s dodavatelem energií. Patří k nim třeba úmrtí odběratele a s tím spojený převod odběratele na jinou osobu. Jelikož se zpravidla jedná o období, které je fyzicky i psychicky náročné, klientsky přívětivý dodavatel vám poradí se všemi potřebnými kroky i doklady, jež budete potřebovat.

Nemusíte se však bát, že byste se museli vše učit v online světě, vše stále můžete vyřizovat i tváří v tvář na pobočkách, kterých má třeba ČEZ v současné době více než 70 po celé ČR.

Foto: archiv

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *