Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Jídlo a pití

Uvařte si snadno a rychle s recepty od firmy ŽIVINA

Nechte se inspirovat a užijte si skvělé jídlo, které vaše tělo potřebuje. Kromě zeleniny koupíte všechny ingredience na www.zivina.cz. Dobrou chuť!

Ramen ze zeleného kari
V zimě snad není na zahřátí nic lepšího než horký vydatný vývar. Vyzkoušejte nyní namísto české polévkové klasiky jednoduchý, a hlavně na přípravu rychlý, ramen od šéfkuchaře Štěpána Návrata, ve kterém se perfektně spojí všechny oblíbené chutě Asie. A nebojte, míra pálivosti je jen a jen na vás!

Suroviny:
Zeleninový vývar
Thajské zelené kari ŽIVINA (0,5-2 polévkové lžíce, dle intenzity chutě a pálivosti/porce)
Kokosové mléko
Sójová omáčka
Rýžové nudle (předem namočené dle postupu)
Měkká vejce (6 minut vaření)
Čerstvá zelenina dle chuti: mrkev julienne, jarní cibulka, sójové výhonky, houby
Cukr, limeta, sůl na dochucení
1-2 kusy chilli na dochucení
Koriandr

Postup:
Do připraveného zeleninového vývaru dejte zelené kari a nechce společně provařit. Přidejte kokosové mléko, sójovku dle chuti, můžete přidat také chilli. Vařte, dokud se všechny chutě nespojí. Přidejte zeleninu a houby a vařte dle preference jejich křupavosti. Chuť ramenu vylaďte dle vlastních preferencí cukrem, solí a limetkovou šťávou. Do talíře si připravte dle návodu připravené rýžové nudle, na ty servírujte ramen, přidat můžete uvařené vajíčko, dle chuti pak přidejte a ozdobte čerstvým koriandrem.

Smažená rýže s vepřovým bůčkem, korejskou chilli omáčkou a sójovkou
Lednice plná zbytků, které je třeba spotřebovat – kdo by to neznal? Pokud se právě nacházíte v podobné situaci, nelamte si hlavu s tím, jak je spotřebovat. Nechte se inspirovat jednoduchým receptem Ondřeje Dufka ze Živiny, dle kterého hravě vykouzlíte skvělý oběd či večeři a zároveň vše hezky zpracujete.

Suroviny:
Korejská chilli omáčka ŽIVINA
Jasmínová rýže (ze dne předtím, aby byla suchá)
Vepřový bůček
Čerstvá zelenina: mrkev julienne, červená cibule, jarní cibulka, houby
Sójová omáčka
Vejce (1ks/1 porce)
Limeta na dochucení

Postup:
Vepřový bůček osmažte v pánvi dozlatova. Rozklepněte vajíčko a připravte jej “na míchačky”. K bůčku do pánve přidejte rýži a smažte než se objeví “bílý kouř”. Poté přidejte zeleninu a smažte dle preference. Přidejte korejskou chilli omáčku, případně dosolte sójovkou a smažte do požadované konzistence. Na závěr přidejte nasekanou jarní cibulku a limetkovou šťávu.

Instantní ramen snadno a rychle
Zahřejte se v zimě kvalitním hutným ramenem od Živiny, který si připravíte opravdu velmi rychle. Navíc si na něj základ můžete připravit do skleničky do lednice, kde vám vydrží až 4 další dny. Je tak možné si tento základ vzít třeba i do práce a tam si ho jen zalít vodou.

Ingredience:
ŽIVINA Shiitake pesto (2-3 lžičky)
Sójová omáčka ŽIVINA (1-2 lžíce)
Sezamový olej (1 lžíce)
Tofu (100 gramů)
Edamame fazolky
Zelenina: mrkev, cibule
Chili pasta ŽIVINA – pokud to máte rádi ostré (1-2 lžíce)
Rýžové Bún nudle (nebo jakékoliv instantní nudle, které není třeba vařit)

Postup:
Do sklenice dejte tofu, edamame fazolky a nakrájenou zeleninu – mrkev a cibuli. Přidejte shiitake pesto, sójovou omáčku a sezamový olejDo skleničky přidejte také Bún nudle nebo jiné rychlé těstoviny, které stačí pouze zalít vařící vodou. Takto připravenou směs si můžete uložit do lednice, kde vám bez problémů vydrží až 4 dny. Ve chvíli, kdy budete mít na ramen chuť, stačí vyndat sklenici z lednice a obsah zalít vařící vodou. Třeba i v práci. Ramen pak nechte 5 minut odpočívat, dokud těstoviny nezměknou a zelenina nezjemní. Počkejte, až se jídlo zahřeje a všechny chutě se prolnou. Ozdobte podle chuti např. koriandrem. Promíchejte a jezte přímo ze sklenice nebo servírujte na talíř.

Zdroj a foto: ŽIVINA

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *