Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Zábava

Becoming Karl Lagerfeld s Danielem Brühlem v hlavní roli na Disney+

Disney+ představilo na tiskové konferenci festivalu Canneseries ve Francii očekávaný šestidílný původní dramatický seriál Becoming Karl Lagerfeld (původně Kaiser Karl). Všechny díly budou dostupné od 7. června 2024 exkluzivně na Disney+. Seriál produkují společnosti Gaumont a Jour Premier.

V roce 1972 je Karlovi Lagerfeldovi (Daniel Brühl) 38 let, a ještě nenosí svůj ikonický účes. Navrhuje konfekci a pro širokou veřejnost je neznámý. Potká však, a zamiluje se, do vášnivého Jacquese de Baschera (Théodore Pellerin), ambiciózního a zhýralého frajírka, a jako tajemný módní návrhář se odváží jít proti svému příteli (a rivalovi) Yves Saint Laurentovi (Arnaud Valois), géniovi haute couture za nímž stojí proslulý obchodník Pierre Bergé (Alex Lutz).

Becoming Karl Lagerfeld diváky zavede do Paříže, Monaka a Říma 70. let 20. století, kde mohou sledovat, jak se impozantní, komplexní a ikonická osobnost pařížského návrháře Karla rozvíjí, a jak ho žene ambice stát se císařem módy.

Mezi půvabem a střety ega, mezi velkolepými večírky a destruktivní vášní, sledujte příběh Karla předtím, než se stal Lagerfeldem.

Tento příběh se objevuje na obrazovkách poprvé. Jde o adaptaci bestselleru Kaiser Karl od Raphaëlle Bacqué (publikováno Albin Michel). Seriál má unikátní příběh i hvězdné obsazení. Hlavní roli návrháře Karla hraje Daniel Brühl (Na západní frontě klid, Captain America: Občanská válka, Rivalové, Hanebný pancharti, Good Bye, Lenin!), jako Jacques de Bascher se představí Théodore Pellerin (La Dérive des continents (au sud), Solo, Franklin, On se bojí) a Yvese Saint Laurenta ztvární Arnaud Valois (mužský objev festivalu Lumière roku 2018; 120 BPM, Lekce truchlení, La Fille du RER, Garçon chiffon, Seize printemps) a nakonec Pierra Bergého hraje Alex Lutz (držitel ceny César pro nejlepšího herce roku 2019; ceny Molière v roce 2016 a 2020; Vortex, Guy, Romantická komedie, Černý baron, Une Nuit).

Hlavní režisérské kormidlo třímá Jérôme Salle (Kompromat, Totems, Odysea, Krvavý písek, Hledejte Anthonyho), který režíroval epizody 1, 2 a 6. Salle také s producentem společnosti Jour Premier Arnaudem de Crémiersem sdílí post uměleckého produkčního.

Epizody 3, 4 a 5 režírovala Audrey Estrougo (Všechno bude dobré, Supremes). Tvůrkyní seriálu je Isaure Pisani-Ferry (Zpátky v gangu, Upíři, Kaboul Kitchen), Jennifer Have (Infidèle, Les Bracelets Rouges) a Raphaëlle Bacqué. Isaure Pisani-Ferry nejen režíruje, ale i píše – napsala spolu s Dominique Baumard (Le Jeune imam, Zpátky v gangu, Le Bureau des légendes), Jennifer Have a Nathalie Hertzberg (Případ Goldman) všechny epizody.

Seriál také vyzdvihuje módní a kulturní osobnosti, které se s Karlem Lagerfeldem v dané době setkaly. Agnès Jaoui (César za nejlepší herečku ve vedlejší roli v roce 1998, 2001 a 2016; À l’Ombre des filles, En Thérapie, Sladký útěk, Každý to rád jinak) hraje Gaby Aghion, zakladatelku módního domu Chloé, která tento dům velmi proslavila. Jeanne Damas, módní návrhářka a herečka z La Sincérité a Rock’n Roll, propůjčila svůj vzhled Palomě Picasso, a zpěvačka-textařka a modelka Claire Laffut si zahrála Loulou de La Falaise. Legendární herečku Marlene Dietrichovou si zahrála Sunnyi Melles, kterou jste mohli v roce 2022 vidět ve vítězném snímku Palme d’Or Trojúhelník smutku. Andyho Warhola hraje Paul Spera (On the Line, Une Femme d’exception, Marie Antoinetta).

Hvězdné obsazení uzavírá německá herečka Lisa Kreuzer (jejíž úspěšná kariéra zahrnuje filmy Wima Wendersa, Patrice Chéreaua, Amos Gitaïe a seriál Dark), která hraje Karlovu matku, Elisabeth Lagerfeld.

Becoming Karl Lagerfeld produkuje Isabelle Degeorges za Gaumont a Arnaud de Crémiers za Jour Premier.

První dvě epizody budou mít premiéru na festivalu Canneseries.

Zdroj a foto: Disney+

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *