Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Jídlo a pití

Cesta kolem světa s K-Classic: Vyberte si z 1500 produktů a ochutnejte mezinárodní speciality u vás doma

Zažijte gastronomickou cestu kolem světa z pohodlí svého domova. Poznávání nových chutí nemusí být finančně nákladné ani časově náročné. Se značkou K-Classic ochutnáte kousek Asie, Mexika i Středomoří klidně v jediný den.

Sortiment K-Classic zahrnuje více než 1500 poctivých produktů od základních potravin, které nesmí chybět v žádné kuchyni, jako třeba vejce, jogurty, těstoviny až po autentické speciality za nízké ceny. Zákazníci v loňském roce tuto značku již posedmé zvolili nejdůvěryhodnějším brandem v oblasti privátních značek. Podíl takzvaných „privátek“ na celkových prodejích všech obchodních řetězců letos přesáhl 25 %, a to především díky výbornému poměru ceny a kvality. Potraviny značky K-Classic jsou perfektní volbou, jak pro velký týdenní nákup, tak pro pár drobností k snídani.

Jogurt stokrát jinak
Jako svěží start dne se obzvlášť hodí selský jogurt K-Classic, oceněný jako Volba spotřebitelů. Věděli jste, že jogurt původně pochází z oblasti Bulharska? Proto tak výborně chutná na čerstvém slunečnicovém chlebu K-Classic v kombinaci se strouhaným balkánským sýrem. Chcete-li se však raději přenést do chladnějších oblastí, přidejte ho třeba do krevetového koktejlu ve stylu Norska.

Asie u vás doma
Krevety K-Classic využijete především v asijské kuchyni, spolu s produkty K-Classic Asia. Tradiční pokrmy z Dálného východu výborně chutnají a jsou relativně snadné na přípravu. V Kauflandu najdete široký sortiment asijských výrobků za nízké ceny v oddělení “Mezinárodní speciality”. Experimentujte a připravte si třeba jarní závitky nebo rýžové nudle sypané kešu oříšky!

Výlet po Evropě
Mezi stálice v nabídce K-Classic patří listové těsto, ze kterého můžete mimo tradičního rakouského štrůdlu vytvořit i slanou variantu s K-Classic slaninou. Gurmáni přidají také Schwarzwaldskou šunku a olivy. Od nich už je to jen kousek k vlastní italské pizze nebo špagetám. Rovnou z Kauflandu se můžete přenést do jakékoli mezinárodní kuchyně. Příchuť Norska ucítíte s uzeným lososem, cheeseburger vás zavede do Ameriky nebo z tortill připravíte stylovou mexickou večeři. Díky rozmanitosti produktové nabídky K-Classic si k vínu můžete dát španělské tapas, pikantní salsu s tortillovými chipsy nebo nakrájený francouzský sýr.

V Kauflandu máte na dosah všechny chutě světa za příjemné ceny, tak popusťte uzdu fantazii a připravte si menu, na které máte chuť.

Vyrazte na cestu kolem světa s K-Classic!
Šéfkuchař Pražského kulinářského institutu Zdeněk Marcín představuje světové recepty z dostupných surovin. Ochutnejte delikatesy z Mexika, Francie i Německa v pohodlí svého domova. Vše potřebné k vytvoření dokonalého gastronomického zážitku s nádechem exotiky najdete v Kauflandu pod značkou K-Classic.

Flammkuchen se slaninou (Německo) 
Ingredience na 4-6 porcí:
2 kusy těsta na pizzu (cca 280-300 g)
250 g sýru Philadelphia
150 g uzené slaniny
100 g červené cibule
muškátový oříšek
sůl
pepř

Postup:
Rozbalíme těsto, lehce ho vyválíme a rozložíme na pečicí papír. Těsto potřeme vyšlehaným krémovým sýrem, který jsme dochutili solí a muškátovým oříškem. Takto připravené těsto posypeme slaninou nakrájenou na kostičky a červenou cibulí nakrájenou na jemné měsíčky. Koláč i s pečicím papírem vložíme do trouby rozpálené na cca 200 °C a pečeme 6-7 minut nebo tak dlouho, dokud nám nezačnou hnědnout okraje a na náplni se nevytvoří puchýře.

Tortilly plněné grilovaným mletým masem, čedarem a zeleninou (Mexiko)
Ingredience na 6 porcí:
6 tortillových placek
400 g mletého hovězího masa
400 g mletého vepřového masa
sůl
pepř
200 g čedaru
3 ks rajčat
150 g mrkve
150 g řapíkatého celeru
50 ml oleje

Ingredience na salsu verde:
200 g mexických zelených rajčat
3 stroužky česneku
1 ks bílé cibule
3 ks papriček jalapeños
1 svazek koriandru
sůl
pepř

Ingredience na česnekový dresink:
250 g zakysané smetany
2 stroužky česneku
50 ml olivového oleje
sůl
pepř

Postup:
V misce smícháme zakysanou smetanu, najemno nastrouhaný česnek a olivový olej. Dochutíme solí a pepřem. Všechny suroviny na salsu verde nakrájíme a v mixéru rozmixujeme najemno. Očistíme zeleninu a nakrájíme ji na malé kostičky. Na pánev nakapeme olej a zeleninu zprudka orestujeme. Když začne měknout, přidáme mleté maso. Osolíme a opepříme. Maso zvolna pečeme, a přitom ho trháme na menší kousky. Hotovou směs posypeme sýrem, promícháme a necháme sýr pomalu rozpustit. Pánev sundáme z plotny. Na tortillu naskládáme rajčata nakrájená na slabé plátky, přidáme 1/6 opečeného masa, rozprostřeme, přidáme salsu verde, tortillu zabalíme a na pánvi ji opečeme ze všech stran. Podáváme s česnekovým dresinkem.

Koláč z manga a pekanových ořechů (Francie) 
Ingredience na 4-6 porcí:
1 kus manga
1 balení listového těsta
4 lžičky moučkového cukru
50 g másla
100 g meruňkové marmelády
50 g pekanových ořechů

Postup:
Rozehřejeme troubu na 180 °C. Máslo nakrájíme na malé kostičky 1×1 cm. Mango oloupeme, rozřízneme, vykrojíme pecku a nakrájíme na plátky široké zhruba 0,5 cm. Listové těsto vyválíme na slabší plát, okraje těsta ohrneme zhruba 1 cm nahoru. Těsto propícháme vidličkou a potřeme marmeládou. Na takto připravené těsto naskládáme nakrájené mango a opět potřeme marmeládou. Nakonec na koláč přidáme nakrájené máslo a pekanové ořechy. Koláč vložíme do trouby rozehřáté na 180 °C a pečeme zhruba 15-20 minut. Po vyjmutí z trouby pocukrujeme a můžeme podávat.

Zdroj a foto: Kaufland

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *