Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Kosmetika

Jaro patří detoxu. Jak pročistit tělo a pleť?

Jaro je obdobím nových začátků a obnovení energie. Je to ideální čas nejen pro úklid domova, ale i pro pročištění těla a pleti. A právě detoxikace je klíčovým prvkem pro obnovení rovnováhy organismu po zimním období plném těžké stravy a menší pohybové aktivity. Nicméně, kromě vnitřního detoxu je důležité nezapomínat ani na pleť, která si zaslouží podpořit v přirozené regeneraci.

Detoxikace je proces, jímž se tělo zbavuje nahromaděných škodlivin a toxických látek, které mohou mít negativní dopad na zdraví. Ve většině případech ho spolehlivě zvládnou naše vnitřní orgány, neuškodí ho ale podpořit změnou stravy, pitím vyššího množství vody, cvičením a užíváním speciálních detoxikačních produktů. A proč je jaro tím nejlepším obdobím? Po zimě, která je typická konzumací těžší stravy a slabou pohybovou aktivitou, naše tělo a pleť potřebuje změnu. A tu mu můžeme dopřát právě důkladnou jarní očistou.

Očista těla
Když se organismus zbaví škodlivých látek, které se v něm v průběhu doby nahromadily, sníží se únava, zlepší trávení a dokonce i celkový stav pokožky. Jedním z jednoduchých způsobů, jak podpořit detoxikační proces, je dostatečný příjem vody. Značka Kneipp, známá svými přírodními produkty, nabízí pro podporu detoxikačního procesu řadu Kneipp doplňků stravy na odvodnění, jako jsou bylinné tobolky nebo šumivé tablety. Dalším pomocníkem se může stát jedna z tradičních metod Sebastiana Kneippa založená na střídání teplé a studené vody, které stimuluje krevní oběh a podporuje vylučování toxinů. 3 bylinky na odvodnění, 60 tob., 212 Kč / Odvodnění šumivé tablety, 20 tob., 127 Kč, vše Kneipp

Detoxikace pleti
Pokud se ptáte, proč byste měli jarní očistu dopřát i své tváři, zkuste si představit pleť jako štít, který je vystaven každodenním útokům ze strany znečištění, toxinů a UV záření. Detoxikace pleti může pomoci odstranit nahromaděné nečistoty a podpořit její zdravý vzhled. Účinné je v tomto směru dodržování pitného režimu, dostatek spánku a zdravá strava, pomoci však může i samotná péče o pleť. Důležité je dbát na pravidelné a důkladné čištění pleti, a to například pomocí sonického kartáčku LUNA 4 plus od značky FOREO, jenž pleť zbavuje nečistot i odumřelých kožních buněk. Přínosem mohou být i pleťové masky s hydratačními a detoxikačními složkami, jako je výtažek z acai berry bohatý na antioxidanty nebo vitamín E chránící před poškození UV zářením a volnými radikály. Čisticí sonický přístroj LUNA™4 Plus, 9 470 Kč / Vyhlazující maska UFO™ Acai Berry, 6 x 6 g, 549 Kč, vše FOREO

Detoxikace je obvykle prospěšná pro většinu lidí, existují ale situace, kdy byste měli být opatrnější. Zvlášť pokud trpíte vážnými zdravotními problémy nebo užíváte léky, je vhodné se nejprve poradit s lékařem. Stejně obezřetné by při provádění detoxu měly být těhotné ženy a kojící matky. Vždy je lepší pozorně naslouchat svému tělu a reagovat na jeho signály, díky čemuž dosáhnete při jarní očistě těch nejlepších výsledků.

Zdroj a foto: archiv Kneipp

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *