Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Jídlo a pití

30. ročník Dnů chleba v Pardubicích: chystá se překonání českého rekordu

Ve středu 12. června se uskuteční již 30. ročník akce Dny chleba Pardubice, jejíž součástí je také prestižní národní soutěž Chléb roku 2024. Akce je určena pro pekařské odborníky z celé ČR a proběhne v prostorách výstaviště Ideon Pardubice. Slavnostní ceremoniál začne ve 14 hodin. Letos se ve spolupráci s agenturou Dobrý den chystáme pokořit rekord v počtu výstavních chlebů na jednom místě.

Národní soutěž Chléb roku je součástí akce Dny chleba Pardubice. Skládá se ze zahajovacího ceremoniálu, odborného semináře o nových trendech v oboru a na trhu, diskuse s odborníky a velké výstavy dodavatelů strojů, surovin či služeb do pekáren. Vyvrcholí galavečerem s vyhlášením výsledků národní soutěže Chléb roku 2024. V letošním roce organizátoři očekávají rekordní počet vzorků chleba z celé ČR a  pokoření rekordu z roku 2019, který činí 104 druhů na jednom místě.

„Dny chleba letos pořádáme již potřicáté a těšíme se, že letos překonáme český rekord v počtu druhů chleba na jednom místě. Cílem naší celoroční soutěže je šíření povědomí o pekařském řemeslu a pomoc pekařům s orientací v nových trendech a technologiích,“ říká Bohumil Hlavatý, výkonný ředitel Svazu pekařů a cukrářů v ČR, a dodává: „Ocenění v soutěži je pro pekárny prestižní záležitostí a umožňuje jim propagaci jejich produktů směrem k zákazníkům.“

Soutěžní kategorie soutěže Chléb roku 2024

Soutěží se v pěti kategoriích: Chléb roku 900–1200 g, Chléb roku 500–800 g, Chléb bez hranic (volná kategorie speciálních chlebů), Novinka roku (chlebová novinka uvedená na trh) a Chléb mladých (hodnotí studenti SPŠPaS Pardubice). Vítězi využívají ochranné známky Chléb roku a Chléb vynikající kvality (vysoké hodnocení kvality).

Svoji účast na akci mimo jiné potvrdili také:

  • Marek Výborný, ministr zemědělství ČR
  • Jan Nadrchal, primátor statutárního města Pardubice
  • Petr Křivka, předseda představenstva Svazu pekařů a cukrářů v ČR
  • Zbygniew Czendlik, římskokatolický kněz
  • Pavol Halász, komerční ředitel, Tesco Stores ČR a. s.
  • Jindřich Fialka, vrchní ředitel sekce potravinářství, Ministerstvo zemědělství ČR
  • Martin Štěpánek, ředitel odboru potravinářství, Ministerstvo zemědělství ČR
  • Martin Kiss, vedoucí odboru školství Pardubického kraje
  • Dana Večeřová, prezidentka Potravinářské komory ČR
  • Milan Lapšanský, předseda Svazu pekařů, cukrářů a těstovinářů v SR
  • Pavel Hrdina, předseda Svazu průmyslových mlýnů
  • Jan Dubišar, jednatel J4, s. r. o.
  • Ivan Hlinecký, ředitel společnosti Pfahnl Backmittel
  • Zdeněk Zitko, ředitel SPŠ potravinářství a služeb Pardubice
  • Bohumil Štanglica, čestný předseda organizačního výboru
  • Bohumil Hlavatý, výkonný ředitel Svazu pekařů a cukrářů v ČR

Strategickým partnerem akce je již patnáctým rokem společnost Tesco Stores ČR, a. s. Chleby oceněné v soutěži budou prodávány v síti prodejen tohoto obchodního řetězce. Partnery akce jsou SPŠ potravinářství a služeb Pardubice, J4, s. r. o., a Pfahnl Backmittel, spol. s r.o.

Zdroj a foto: Svaz pekařů a cukrářů v ČR 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *