Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Zábava

Radek Příhonský – Pankáč z pětihvězdy, osobní kuchař hvězd i prezidentů

Mimořádné recepty, gastronomické a cestovatelské zážitky špičkového kuchaře, vyprávěné Oldřichem Kaiserem a Lenny Trčkovou.

Šéfkuchař Radek Příhonský má čtyřicetiletou praxi v luxusních restauracích a hotelech, hostil hollywoodské hvězdy a prezidenty, byl osobním kuchařem Karla Schwarzenberga a reprezentuje českou gastronomii také v zahraničí.

Zároveň je to pankáč tělem i duší, se specifickým humorem. Jezdí po světě se svým food truckem, navštívil mimo jiné Indonésii, Jihoafrickou republiku, Dánsko, Izrael a Mexiko. Recepty z kuchyně těchto zemí, zážitky z cest, co zajímavého ochutnal a uvařil, je obsahem rozhovoru s dlouholetou kamarádkou, moderátorkou a dramaturgyní České televize Lenny Trčkovou. Na její všetečné otázky však neodpovídá šéfkuchař osobně, je zde interpretován Oldřichem Kaiserem. Ten se chopil humoru autora vyprávění a rozvinul jej do dalších poloh, které tak násobí rozšafnost a emoce gastronomických a cestovatelských zážitků.

“Jeli jsme společně s Radkem do Kodaně a mě z čista jasna napadlo, co kdybychom z toho udělali i audio-knížku? Tak jo, řekl Radek a já na to: ale napadá mě jediný člověk, který by tě mohl namluvit – Oldřich Kaiser. Všichni v autě se na tom shodli.  A tak jsem se pustila potají do práce, ani Radkovi jsem nic neřekla a překvapila ho až pozvánkou na natáčení, kde se s Oldřichem Kaiserem – svým hlasem – setkal.” říká Lenny Trčková o vzniku audio-knížky. 

MULTILINK: https://supraphon.lnk.to/1PrihonskyTrckovaPankacZPetihvezdyPR

Foto: archiv

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *