Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Sport

Legenda mezi pochody oslavila 50. výročí a přilákala letos více než 3 000 výletníků

V sobotu 18. května vyrazilo do jesenických hor více než 3 000 turistů. Opravdové turisty totiž neodradí ani rozmarné jesenické počasí. Své o tom ví organizátoři letošní výroční Pivovarské čtvrtky – legendárního pochodu, který slaví již 50 let. V cíli na účastníky čekala ta nejlepší odměna – Ryzí pivo z hor. V areálu pivovaru Holba se vyčepovalo 14 000 půllitrů a mezi favority patřil Keprník, Šerák a také Pivovarská 14, uvařená při příležitosti výročí Čtvrtky sládkem Luďkem Reichlem.

„Pivovarská čtvrtka patří mezi největší moravské turistické pochody a letos jsme se na ni připravili obzvláště pečlivě. Výletníci měli na výběr z devíti tras různé náročnosti a obnovili jsme také Jubilejní trasu, která se chodila v prvních ročnících pochodu,“ říká Lenka Kadlecová, brand managerka pivovaru Holba a doplňuje: „Těší nás, že se na Čtvrtku lidé opakovaně vrací a předávají si lásku k turistice z generace na generaci. A musím přiznat, že spokojené úsměvy malých i velkých, když dorazí do cíle, jsou pro nás tou největší odměnou.“

Startovalo se ze 4 míst, nejvíce výletníků vyrazilo přímo z Hanušovic. Celkem se Čtvrtky zúčastnilo 3071 turistů, z toho 2 448 dospělých, 431 dětí a 192 seniorů. Všichni dospělí účastníci dostali jako dárek pivní sklenici a děti vak na záda, oboje s výročním motivem.

Druhá odměna čekala turisty v pivovaru Holba
Pro dospělé byla na čepu ta nejlepší odměna v podobě Ryzího piva z hor. Celkem se vyčepovalo 14 000 půllitrů a největšími favority byl tankový Šerák a Keprník. Sudovým pivům vládla za studena chmelená Pivovarská 14 s 1 500 vypitými půllitry. Sládek Luděk Reichl do speciálu použil zcela unikátně chmel Saturn, který díky symbolickým 50 IBU vyniká výraznou hořkostí.

Za doprovodu kapely Roxy si lidé mohli zasoutěžit, nahlédnout pod pokličku práce jednotek IZS nebo zjistit svoji krevní skupinu. Pro děti bylo připraveno nepřeberné množství soutěží v retro stylu, skákací hrad, jízda na koloběžkách nebo malování na dřevo.

Třešničkou na dortu celé jubilejní Čtvrtky bylo vzpomínání manželky pana Josefa Adamíka, zakladatele Pivovarské čtvrtky, na úplné začátky pochodu. Atmosféru dokreslovaly panely mapující historii pohodu, které jsou umístěny v areálu pivovaru Holba ještě do konce června. Zájemci si mohou koupit upomínkovou skleničku s odznakem nebo vak na záda v Návštěvnickém centru pivovaru, nebo na našem eshopu.

Zdroj a foto: Holba

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *