Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Sport

Lezecké léto s Adamem Ondrou ve Westfield Chodov

V obchodním centru Westfield Chodov vzniká nová lezecké stěna na bouldering. Slavnostní zahájení jejího provozu proběhne 6. června od 15.00 hodin a následně bude stěna zdarma přístupná veřejnosti vždy od čtvrtka do neděle až do konce srpna. Spoluautorem stěny je nejlepší český lezec Adam Ondra, který je také patronem celé akce „Lezecké léto na Chodově“. To připravuje pro zákazníky řadu sportovních workshopů a dalších doprovodných akcí.

„Nová lezecká stěna na Chodově nabízí možnost vyzkoušet si tento krásný sport všem, kteří nemají dostatek času nebo odvahy začít. Zde přímo v obchodním centru si mohou zájemci vyzkoušet základy lezení i jištění pod dohledem profesionálních instruktorů. Během léta budou mít navíc návštěvníci šanci setkat se osobně s Adamem Ondrou a zažít spoustu dalších sportovních zážitků,“ uvedla Kateřina Kleslová, marketingová manažerka obchodního centra Westfield Chodov.

Slavnostní otevření boulderingové lezecké stěny, jejímž je Ondra spoluautorem, proběhne 6. června 2024 od 15.00 hodin ve Westfield Chodov. Úplní začátečníci i pokročilí lezci ji následně mohou využít každý týden od čtvrtka do neděle až do konce srpna, a to zcela zdarma. O své zdraví nemusí mít obavy, proškolený personál bude vždy na místě dbát na maximální bezpečí všech lezců. Zároveň bude ochoten poradit, jak se sportem začít.

V den slavnostního zahájení provozu stěny se návštěvníci mohou těšit mimo jiné také na hudební doprovod a celou řadu soutěží. Například si mohou vyzkoušet, jak dlouho se udrží na lezeckém úchytu. Tzv. grip challenge bude probíhat ve třech kategoriích, otestovat své síly mohou tedy rodiče i jejich ratolesti, muži i ženy. Speciálním hostem zahajovacího eventu bude Aneta Loužecká, mistryně světa v ledolezení.

Vyzkoušejte bouldering i parkour
Lezecké léto doprovodí řad atraktivních sportovních workshopů. Na jednom z nich se zájemci seznámí s oblíbeným parkourem a vyzkouší si, jak s touto moderní sportovní disciplínou bezpečně a beze strachu začít. Na programu je dále moderovaný lezecký den, kdy bude možné naučit se základy lezecké techniky, principy bezpečného jištění a vše si na stěně na vlastní kůži vyzkoušet.

Návštěvníci, kteří preferují sport v jeho pasivní podobě nebo jsou jen nadšenými fanoušky sportovního lezení, se mohou těšit na živou projekci streamů ze závodů Adama Ondry.

PROGRAM STREAMŮ
Pátek, 21. 6. 2024 – stream kvalifikačního závodu na olympijské hry, Adam Ondra; cca 12:00 – semifinále, 19:00–20:00 – finále + workshop lezení s instruktorem v průběhu celého dne.Neděle, 14. 7. 2024 – stream světového poháru v Chamonix, Adam Ondra; cca 12:00 – semifinále, 19:00–20:00 – finále + workshopy lezení s instruktorem v průběhu celého dne.

Vyvrcholením celého lezeckého léta ve Westfield Chodov bude osobní setkání fanoušků s Adamem Ondrou. Přivítání Adama po návratu z olympiády v Paříži proběhne na konci léta, o přesném termínu bude Westfield informovat na svých webových stránkách. Při troše štěstí uvidí fanoušci možná i Adamovu čerstvě získanou olympijskou medaili.

Zdroj a foto: Westfield Chodov

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *