Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Ze života

Dovolená a menstruace? Pokrok jde dopředu, dovolenou vám mohou zachránit menstruační plavky

Pokud chtějí ženy a dívky během svých dnů do vody, řeší to tamponem, kalíškem případně i menstruační houbičkou. Pomůcka zavedená dovnitř do pochvy však není pro každou ideální řešení. Pokud nejste příznivcem těchto pomůcek, ale koupání si nechcete nechat ujít, pak jsou řešením menstruační plavky.

Jak menstruační plavky fungují?
„Uvnitř menstruačních plavek se nachází vložka, která absorbuje krvácení během pobytu ve vodě, ale i mimo ni. Když se krev uvolní, savý klín vložky ji absorbuje. Plavky mají nepropustnou vrstvu. Ta zadržuje krev uvnitř, takže není třeba obávat se protečení. Z plavek se také nic nevymývá do okolní vody. Jsou určeny pro slabší i silnou menstruaci nebo je lze kombinovat s volnou menstruací,“ říká Ilona Bittnerová ze specializovaného e-shopu Maluna.cz.

Menstruační plavky můžete mít na sobě po dobu závislou na síle vaší menstruace – a to je individuální. Čím slabší menstruace, tím déle vám plavky vydrží. Nicméně je důležité si uvědomit, že některé plavky jsou vhodné pouze při slabší menstruaci. Pokud máte silnou menstruaci, je potřeba je kombinovat s kalíškem nebo s tamponem – nebo si pořídit menstruační plavky určené pro silnou menstruaci. Plavky byste rozhodně neměly nosit celý den, ale co nejdříve je po koupání nebo plavání svléknout a vyprat (stačí v ruce).

Plavky pro silnou menstruaci poprvé v ČR
Menstruační plavky australské značky Modibodi jsou na českém trhu již čtvrtým rokem. Rychle se staly velmi oblíbenou pomůckou mezi ženami a zejména mladými dívkami. Nyní jsou k dispozici poprvé také plavky na silnou menstruaci.

„Doteď byly menstruační plavky všech značek vhodné pouze pro slabší menstruaci. Pokrok ale kráčí stále dál a vězte, že i na geniálním vynálezu je pořád co vylepšovat. Proto značka Modibodi přichází s novinkou, menstruačními plavkami s vyšší savostí pro silnou menstruaci. Oproti menstruačním plavkám, které byly doposud k sehnání, mají více než dvojnásobnou absorpční schopnost: 40 ml. Modibodi toto množství přirovnává k savosti až 8 tamponů, přičemž doposud měly menstruační plavky savost jako 1 až 3 tampony, dle konkrétního výrobce,“ říká Ilona Bittnerová ze specializovaného e-shopu Maluna.cz, který je zároveň výhradním dovozcem Modibodi do České republiky.

Menstruační plavky s vyšší savostí
Nyní na trh přicházejí menstruační plavky Modibodi pro silnou menstruaci. Mají inovovanou savou vrstvu a jejich absorpční síla se rovná 40 ml. Což je více než dvojnásobek toho, co doposud menstruační plavky zvládaly.

Značka Modibodi je světovou špičkou ve výrobě absorpčního prádla a její plavky savosti High jsou aktuálně jediné menstruační plavky na trhu, které si poradí i se silnou menstruací. Menstruační plavky savosti High od Modibodi nabízejí to, co od nich ženy čekají: plavky rychle schnou a v oblasti klínu jsou tenké, tedy zcela diskrétní. Mají dvě vrstvy ochrany, spodní vrstva je nepropustná a zároveň vodoodpudivá. Jsou vyrobeny z udržitelných materiálů.

„Věříme, že inovace v podobě velmi savých menstruačních plavek Modibodi umožní užívat si léta i dívkám, které doposud neměly možnost se kvůli silným měsíčkům koupat. Menstruační plavky pro silnou menstruaci jsou k dispozici v jednodílném i dvoudílném provedení a v dámských i dětských velikostech,“ říká Ilona Bittnerová, zástupkyně Modibodi pro ČR.

Menstruace a mladé dívky
Pro mladé dívky mohou být menstruační plavky jedinou možnou variantou. Není dnes už výjimkou, že menstruaci dostanou desetileté dívky. Pro ně je většinou nemožné používat pomůcky určené pro zavedení do pochvy. Menstruační plavky se jim mohou hodit jak v létě, tak i v ostatních měsících, pokud jde o sportovní plavkyně nebo i nadšené “rybičky”.

Infekce z koupání se nebojte
„Častým mýtem je to, že během menstruace bychom se neměly koupat, abychom nedostaly infekci. Vězte tedy, že koupat se a plavat můžete i během menstruace. Pravda, nedoporučovala bych koupání v bahnitém kvetoucím rybníku, ale do moře či bazénu klidně. Nicméně to platí pro koupání obecně, ať máte menstruaci nebo ne. Chlór používaný na dezinfekci bazénů stejně jako sediment v moři může podráždit vaši pochvu i stydké pysky. Proto je lepší se po koupání vždy osprchovat a samozřejmě také se převléci do suchých plavek. Vlhko je nejčastějším původcem potíží,“ říká Ilona Bittnerová, zakladatelka specializovaného e-shopu s menstruačními pomůckami Maluna.cz.

Při menstruaci je sice děložní čípek více otevřený než mimo menstruaci, rozhodně si to ale nepředstavujte tak, že jím proudí voda dovnitř do dělohy. To prostě fyzikálně není možné. Pokud máte obavy z podráždění či infekce děložního čípku, pak jediná vhodná ochrana je menstruační kalíšek, který vodu k čípku nepustí. Tampony vhodnou variantou nejsou, protože se nasáknou vodou, ve které se koupete, a naopak mohou vznik zdravotních potíží podpořit.

Foto: archiv

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *