Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Bydlení

Vlhkost v bytě? Alergie? Porazte je jednou pro vždy!

Patříte i vy k těm, kdo se nemohli dočkat prvních jarních paprsků a těšili se na pořádné provětrání bytu? V zimě se většině z nás větrat moc nechce, jakmile se trochu oteplí, jsou tu alergie. Dodat sobě i bytu čerstvý vzduch je přesto potřeba. Někdy ale přijde vhod si práci trochu ulehčit. Větrací jednotky bez rekuperace jsou ve srovnání s rekuperací jednodušší a levnější alternativou, jak čerstvý vzduch do bytu přivést, samozřejmě bez prachu a pylů. 

Zvýšená vlhkost v bytě není ničím neobvyklým. Trpí jí nejen starší objekty, ale i stavby, které prošly zateplením nebo výměnou oken. Během chladných dní se tak na tabulkách oken vlhkost sráží. V rozích místnosti a za nábytkem je pak vlhkost živnou půdou pro rozvoj plísní.

Nelze ale vše svádět jen na přírodu, za nárůst vlhkosti v domě je zodpovědný především režim, v jakém jej jeho majitel udržuje. “Větrat je potřeba v každém ročním období. Uživatelé bytů by se neměli vymlouvat ani na chladné počasí, ani na alergie nebo hluk z ulice. Bohužel je nutné větrat nejen nárazově, ale i pravidelně. Právě proto jsou větrací jednotky ideální variantou, jak výměnu vzduchu v domácnosti zajistit. Při výběru je potřeba se zaměřit i na vhodnou nabídku filtrů, hlučnost při provozu a zvukový útlum jednotky,“ varuje produktový specialista společnosti KORADO, Martin Preclík.

Naprogramujte si větrání
Jako řešení boje s vlhkostí se nabízí pořízení programovatelné větrací jednotky. Například zařízení KORAVENT 100 představuje způsob řízené výměny vzduchu zcela dimenzovaný podle potřeby. Tato jednotka zajistí automatické větrání a vysoký útlum vnějšího hluku, a to i v noci či v době, kdy v domě či bytě nikdo není. Nehrozí tedy problémy s vlhkostí, hlukem či kontaktem s alergeny.  Mezi přednosti jednotky patří také možnost naprogramování času a délky doby větrání, a dále např. signalizace výměny filtru. Indikátor jednotky totiž sám upozorní na to, kdy je třeba filtr vyměnit.  Díky svým vlastnostem je lokální větrací jednotka KORAVENT vhodná i do chat a chalup. Moderní nástěnnou větrací jednotku KORAVENT 100 lze zakoupit za 10 824 Kč (cena včetně DPH).

Hlavní výhody:

  • Řízený přívod čerstvého vzduchu
  • Komfortní celoroční větrání
  • Vhodné řešení pro alergiky (3 volitelné filtry)
  • Tiché větrání
  • Podsvícený displej (indikace výkonu jednotky, výměny filtru, časového programu)
  • Zamezení výkyvů teplot (oproti nárazovému větrání okny)
  • Individuální regulace výstupu vzduchu bočními otvory
  • Nízký el. příkon jednotky (v běžném provozu max. 5W)
  • Snadná montáž a údržba

Zdroj: www.korado.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *