Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Bydlení

Trendy roku 2020 v interiérových a vchodových dveřích

Trendy tvoří zákazníci. Co teď letí, a které dveře jsou nejoblíbenější? Rozhoduje materiál nebo design? V tomto článku se podíváme, jaké interiérové a vchodové dveře jsou IN, co preferují lidé žijící v rodinných domech, a co zase ti v bytech. Jestli letos uvažujete o koupi nových dveří, nechte se inspirovat.

Interiérové dveře – elegantní prosklení
Interiérové dveře mohou být vyrobené z různých materiálů. Mohou být foliované, laminované nebo dýhované, mohou mít nejrůznější barvy a dekory. Laminované dveře mohou například vypadat jako dveře z masivu.

Nejoblíbenější je však prosklení. Letí kombinace pevných interiérových dveří s originálním prosklením. Tady jde hlavně o zajímavý vzhled, kdy prosklení může být jen designové, do některých místností se však hodí dveře prosklené výrazně. Hlavně tam, kam chceme dostat přirozené světlo.

Velmi oblíbené jsou dnes posuvné interiérové dveře, které mohou zajíždět do pouzdra ve zdi nebo jen v kolejnici podél zdi. Posuvné dveře šetří místo a jsou bezhlučné.

TIP: Vše, co potřebujete vědět o posuvných interiérových dveřích, se dozvíte v tomto článku.

Vchodové dveře – pevné a nedobytné
Vchodové dveře jsou tím, co vás jako majitele domu charakterizuje. Proto jsou v módě pevné dveře, které vypadají jako absolutně nedobytné. A nezáleží ani tak na materiálu, jako na tom, jak vypadají. Opět je oblíbené lehké prosklení, ale jen takové, které nelze na první pohled rozbít.

U vchodových dveří je důležitá také funkčnost, tedy ideálně bezpečnostní dveře, přes které se opravdu nikdo nedostane. Zároveň však musí dobře vypadat. To znamená, že nové vchodové dveře by měly ladit s okny i s fasádou, ideálně také s interiérovými dveřmi, alespoň z vnitřní strany.

V dnešním světě máte na výběr opravdu spoustu variant. Těžko si vybrat, proto je nejlepší zajít osobně do kamenné prodejny, kde se podíváte na konkrétní typy dveří a poradíte se i s odborníkem.

Zdroj a foto: Svět oken

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *