Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Bydlení

Ionizátor vzduchu vám pomůže v boji s bakteriemi

Již jste někdy slyšeli o vzdušných vitamínech neboli záporných iontech, které se nacházejí ve vzduchu a které mají pozitivní dopad na lidské zdraví a náš imunitní systém? Tak vězte, že tyto malé atomy a molekuly představují alfu a omegu toho, jaký je náš zdravotní stav.

Kromě záporných iontů (anionty) jsou totiž ve vzduchu i ionty kladné (kationty), které mají na nás zcela opačný efekt – způsobují oxidaci buněk, zvyšují aciditu krve a způsobují stárnutí.

Naše zdraví je tedy z velké části odrazem toho, jaké ionty převládají v prostředí, ve kterém se nacházíme nejčastěji. Pokud jsou to anionty, cítíme se zdraví a plní energie. Když převládnou kationty, bolí nás hlava, cítíme se unavení a náš imunitní systém je oslabený. Dokonce nadvláda kationtů může vést k rozvoji alergií či astmatu.

Tip: Další informace o vlivu iontů na lidské zdraví si přečtěte v článku: Ionizace vzduchu – účinná metoda v boji s viry.

Negativní dopady na lidský organismus potvrzují také ze Státního zdravotnického ústavu: „Čím více je ovzduší znečištěno, tím více lehkých iontů žádoucích pro člověka se mění na střední a těžké ionty a tím vlastně zaniká. Lidé, kteří jsou citliví na změny počasí, vnímají měnící se koncentrace vzdušných iontů. Reagují např. bolestmi hlavy, kloubů, jizev, příp. změnami nálady a poruchami spánku.“[1]

Ionizátor vzduchu v moderních přístrojích
Hlavní problém je v tom, že všechny pro nás už nepostradatelné přístroje moderní doby kladně nabité ionty produkují – auta, televize, mobilní telefony, počítače, zářivky či vysílače. Není se tak čemu divit, že v přírodě, mimo civilizaci, je záporných iontů až tisícinásobně více než ve městech. Naštěstí moderní zařízení nemusí pouze negativně ovlivňovat naše zdraví, ale mohou ho i zlepšovat. Stačí, když v sobě mají ionizátor, který právě produkuje záporné ionty, tedy jiným slovy obohacuje vzduch o tolik prospěšné vzdušné vitamíny.

Ionizátory bývají součástí celé řady přístrojů – čističky vzduchu (například značky Sharp či Ionic-care), odvlhčovače, zvlhčovače vzduchu (např. značka Airbi) a klimatizace (např. model Toshiba Super Daiseikai 9).

Pokud tedy chcete udělat něco pro své zdraví, zvažte pořízení přístrojů, které ionizaci vzduchu umožňují. Přístroj umístěte tam, kde trávíte nejvíce svého času (kancelář, kuchyně, ložnice,apod.).

[1]http://www.szu.cz/tema/pracovni-prostredi/ionizace-ovzdusi

Foto: archiv firem

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *