Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

CelebrityZábava

Sestřičky přivezly radost do domovů seniorů!

Sestřičky pomáhají a rozdávají radost. Vedle stále probíhající veřejné sbírky Sestřičky sestřičkám, která finančně podporuje sestry v první linii, se herci a tvůrci seriálu Sestřičky zapojují do pomoci i hmotně. Před měsícem napekli 50 kg cukroví pro motolské sestřičky, nyní nazdobili vánoční stromky pro domovy seniorů.

S myšlenkou potěšit klienty v domovech seniorů přišla ředitelka obsahu skupiny Prima, Lenka Hornová, která miluje vánoční dekorace. Za uplynulé roky nashromáždila nesčetně krabic ozdob, a proto se rozhodla, že radost, kterou ozdoby dříve přinesly jí, pošle dál. „Každý rok zdobím Vánoce do jiného stylu nebo jiné barvy. A tak se mi v garáži začaly hromadit bedny ozdob a už tam nebylo k hnutí. Jenomže ke svým vánočním ozdobám mám samozřejmě citový vztah. Spoustu dekorací jsem si přivezla i z Ameriky, jsou to tady u nás docela unikáty, tak jistě chápete, že se mi je nechtělo jen tak vyhodit, bez užitku,“ říká Lenka Hornová. Nakoupila proto několik menších stromků, které nazdobila s úmyslem rozvézt je do domovů seniorů. „Když jsem se o tomto nápadu zmínila při natáčení seriálu Sestřičky, s nimiž jsem minule pekla, z placu přišla nabídka, že budou stromečky dělat rádi se mnou,“ usmívá se Lenka Hornová.

Do zdobení stromečků a věnců se zapojili herci i štáb. V Domově pro seniory Červeného kříže, Domově pro seniory pod Třebešínem, v malešickém domově seniorů a Domově seniorů v Kostelci nad Černými Lesy se tak už nyní mohou těšit z jednatřiceti nazdobených stromků a svícnů od Sabiny Laurinové, Adély Gondíkové, Michaely Tomešové, Petra Ryšavého, Natálie Halouzkové, Renaty Prokopové a dalších hvězd seriálu Sestřičky.

„Stromeček ode mne je v našich barvách, tedy v bílé a modré. Snad potěší,“ přeje si Sabina Laurinová. „Nejhezčí stromeček mám já, je plyšový stejně jako já,“ chlubil se Petr Ryšavý, který v seriálu Sestřičky trpí na plyšové domácí overaly. „Já si myslím, že krásné stromečky máme všichni, zdobili jsme je srdcem a doufáme, že potěší,“ doplnila kolegu Michaela Tomešová.

Sestřičky i nadále vyjadřují podporu zdravotníkům. Jejich vánoční písnička Díky vám se rychle stala hitem. Po třech dnech dosahuje čtvrt milionu zhlédnutí na YouTube. Daří se i veřejné sbírce Sestřičky sestřičkám, která aktuálně přesahuje dva miliony korun. „Do pomoci sestřičkám se může zapojit úplně každý. Jednou z možností je finanční podpora v rámci veřejné sbírky Sestřičky sestřičkám na crowdfundingové platformě Znesnáze21 nebo pomocí dárcovských DMS. „Rádi bychom vybrali alespoň 10 000 000 Kč a pak tuto částku ve spolupráci s Českou asociací sester spravedlivě rozdělili mezi sestry, které ve vybraných nemocnicích pečují o covid pozitivní pacienty. Skupina Prima do sbírky Sestřičky sestřičkám věnovala na počátek 1 milion korun a celou sbírku podporuje rozsáhlou mediální kampaní za podpory protagonistů seriálu Sestřičky,“ říká Aleš Pýcha, marketingový ředitel skupiny Prima (více na www.sestrickysestrickam.cz).

Zdroj a foto: FTV Prima

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *