Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Móda

Pomáhejte s novou kolekcí Doma NADOTEK

NADOTEK je společným projektem oděvní designérky Liběny Rochové, výtvarníka Lukáše Musila a herečky Jitky Čvančarové. Jeho cílem je prostřednictvím kreativní tvorby podporovat organizaci DEBRA ČR, která pomáhá pacientům s nemocí motýlích křídel. Být NADOTEK se stalo synonymem solidarity a pomoci pacientům s tímto vzácným onemocněním. Nyní se můžete zapojit i Vy. Nákupem některého kousku z nové unikátní kolekce domácích oděvů s názvem Doma NADOTEK.

Autorkou kolekce je ikona české módy, návrhářka Liběna Rochová. Na tvorbě motivu látky, ze které jsou modely ušity, se podíleli všichni tři umělci – Liběna Rochová, Jitka Čvančarová a Lukáš Musil. Na loňská trička NADOTEK nyní navazuje kolekce domácích oděvů. Není divu, vždyť aktuálně trávíme spoustu času doma – ať už na home office či péčí o rodinu. A protože na módu jsme ještě nerezignovali, je právě ten správný čas pořídit si elegantní a zároveň velmi pohodlný kousek. Přesně to nabízí Doma NADOTEK. Nákupem potěšíte nejen sebe, ale také pomůžete tam, kde je to třeba.

Kůže lidí s nemocí motýlích křídel je vysoce citlivá a náchylná k poškození. Vždy si tak musí velmi dobře rozmyslet, co si obléknou, aby jim oblečení nezpůsobilo diskomfort nebo dokonce poranění. Kolekce NADOTEK má tedy speciální vnější švy a důraz je kladen také na výběr materiálů. Modely Doma NADOTEK  jsou, ve spolupráci se společností Crawler, ručně ušity z jemné merino vlny. Vlna je přirozeně antibakteriální, udržuje tepelný komfort a je velmi příjemná na nošení. Díky těmto charakteristikám odpovídá těm nejvyšším nárokům.

Modely z kolekce Doma NADOTEK si můžete objednat přímo na e-shopu organizace DEBRA ČR https://shop.debra-cz.org/doma-nadotek/. Oděvy vyrobí na objednávku společnost Crawler a budou odeslány do 30 dnů od objednání. V nabídce jsou košile, kalhoty, mikina, pyžamo a noční košile. Ceny se pohybují od 1.900 Kč. Výtěžek z prodeje je určen k financování projektů, jimiž DEBRA ČR usnadňuje život lidem s nemocí motýlích křídel. Patří mezi ně odborné sociální a psychologické poradenství, ozdravné pobyty, konference pro pečovatele pacientů a další.

Informace o kampani Doma NADOTEK
Modelka: Aneta Vignerová
Vlasový styling: Petra Měchurová
Kreativní pojetí: Jakub Jahn
Fotograf: Jean-Claude Etegnot
Make-up: Dagmar Kršková
Styling: Liběna Rochová
Foceno v prostorách Grandium Hotel Prague

Team projektu NADOTEK
Liběna Rochová
Na české scéně, kterou velmi často zastupuje v zahraničí, působí řadu let. Její odborné předpoklady a schopnosti ji dovolily navrhovat divadelní, filmové a scénické kostýmy, umělecké objekty na tělo, toalety pro vystoupení zpěvaček i běžné civilní zakázky, kolekce pret-a-porter a konečně oblast nejprestižnější pro každého módního tvůrce, kolekce unikátních modelů. Zaměřuje se na volnou a individuální tvorbu, která je více otevřená výtvarné než ryze oděvní formě.

Od roku 2008 vede Ateliér designu oděvu a obuvi na UMPRUM. Každoročně představuje svou tvorbu prostřednictvím autorské módní přehlídky. Zabývá se také navrhováním skleněných šperků. V říjnu roku 2017 získala profesuru v oboru Architektura a design na Vysoké škole uměleckoprůmyslové v Praze. Je nositelkou několika prestižních ocenění. V roce 2015 získala ocenění Módní designér roku a Grand designérka roku v rámci předávání cen Czech Grand Design. V rámci spolupráce s nadací DEBRA ČR vytvořila spolu s výtvarníkem Lukášem Musilem oděvní značku NADOTEK na podporu osob s nemocí motýlích křídel. Díky tomuto počinu se v roce 2019 zařadila do finální trojice nominovaných na cenu Czech Grand Design v kategorii Módní designér roku. Spolupracuje rovněž s organizací UNICEF v rámci projektu Adoptuj panenku a zachráníš dítě – je patronkou benefiční aukce panenek známých osobností, jejíž výtěžek pomáhá dětem v zemích třetího světa.

Lukáš Musil
Lukáš Musil si  Nejprve  vytvořil světové renomé na poli tatérské tvorby, od níž nicméně v posledních letech postupně odstupuje, aby se mohl věnovat velkoformátové malbě, která se v jeho podání stává mnohovrstevnatým komentářem k nadčasovým tématům i současným společenským problémům.

Jitka Čvančarová
Jitka Čvančarová je česká herečka, zpěvačka, moderátorka a filantropka. Vystudovala muzikálové herectví na brněnské Janáčkově akademii múzických umění. Od roku 2007 je patronkou nadace DEBRA ČR. V roce 2010 začala spolupracovat s Dětským fondem OSN (Unicef) a v únoru 2015 byla jmenována velvyslankyní dobré vůle UNICEF v České republice.

DEBRA ČR
Charitativní organizace DEBRA ČR byla založena v roce 2004 na pomoc lidem s nemocí motýlích křídel. Za 17 let se jí podařilo v Česku revolučně rozvinout péči o pacienty s touto diagnózou. Dnes je díky ní a specializovanému lékařskému centru v Brně Česká republika na světové špičce v léčbě tohoto velmi bolestivého vrozeného onemocnění. Svou práci staví na 3 pilířích: odborné poradenství, spolupráce s lékaři EB centra a šíření osvěty o této nevyléčitelné nemoci. Třetí rok všemu napomáhá také projekt NADOTEK.

Nemoc motýlích křídel
Tímto pojmem je označováno velmi bolestivé vrozené puchýřnaté onemocnění kůže  Epidermolysis bullosa congenita (zkráceně EB). Projevuje se tvorbou puchýřů a otevřených ran na kůži i sliznicích i po sebemenším inzultu. EB postihuje i pohybový aparát, srůstají prsty, zkracují se šlachy. Sekundárně postihuje onemocnění celý organizmus. Tato dědičná choroba patří mezi tzv. vzácná onemocnění. Nemoc je geneticky podmíněná a v současnosti ji nelze zcela vyléčit. Díky vysoce specializované lékařské péči klinického EB Centra, které letos slaví 20 let od svého založení, se však daří život nemocných s EB, jejichž kůže je bolestivě zranitelná i jemným dotekem, výrazně zlepšovat.

Zdroj a foto: www.debra.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *