Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Bydlení

Recept na tichou dřevostavbu? Ke dřevu přilijte trochu betonu!

Jak docílit bydlení, ve kterém by děti mohly výskat, běhat po patře a zároveň nikomu nenarušovat kýžený odpočinek a chvíle klidu? V dřevostavbách stačí správně zkombinovat stavební materiál a naprostý akustický komfort máte jako na dlani. A i když pro dřevostavby platí stejné podmínky na zajištění akustické izolace jako pro zděné domy, jejich výrobci se rozhodli hlukový útlum v patrových dřevostavbách ještě posílit.

„Vzhledem k prvním podlažím je vždy zásadní zmírnit hluk mezi patry. Proto využíváme betonového potěru nejen v přízemí, ale i v rámci podlahové skladby nadzemního patra, kde se jinak běžně používají sádrovláknité desky. Na dřevěné stropní trámy s dřevotřískovým záklopem a dřevovláknitou kročejovou izolací se tak místo toho roznese pěticentimetrová vrstva betonu, která se díky vyšší objemové hmotnosti betonu projevuje navýšením útlumu hluku v řádu několika jednotek decibelů,“ vysvětluje Tomáš Veselý, ředitel značky VEXTA DOMY, předního českého výrobce dřevostaveb. Díky tomu dřevostavby nabízí pohodlné bydlení bez nepříjemného ruchu, které si budete moci vychutnat plnými doušky.

Zdroj a foto: www.vextadomy.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *