Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Móda

Daniela Pešková představí na říjnovém Designbloku kolekci inspirovanou transformací současné doby a zároveň spustí e-shop

Transformace, změna, variabilita, adaptabilita a minimalismus v pohybu, tak by se dala charakterizovat filozofie nové kolekce talentované designérky Daniely Peškové, kterou představí na říjnovém Designbloku. Objeví se ve společném prostoru se šperkařkou Mariou Kobelovou. Designérka zároveň rozšiřuje své prodejní kanály o e-shop, ve kterém budou k dostání kousky nejen z nové tvorby.

Nová kolekce designérky Daniely Peškové staví na konceptu možnosti změny oděvu na základě aktuálních potřeb či pocitů jeho nositelky. Hlavním zdrojem inspirace se staly události uplynulého a stávajícího roku: „Určité zastavení či nemožnost mít pod kontrolou některé věci ve mě probudily potřebu zachovat si větší psychickou odolnost, jasný postoj, či nadhled alespoň ve svém vlastním prostoru. Oděv je nám v rámci obklopení těla jedním z nejbližších a dávám mu tak možnost přímo reagovat na tuto potřebu,“ říká designérka o své kolekci.

Aktuální doba přinesla mnoho nejistot a změn, kterým jsme se museli všichni přizpůsobit. Právě změny, pohyb, adaptabilita a variabilita, to jsou klíčová slova charakterizující kolekci, kterou si budou moci návštěvníci říjnového Designbloku, který se koná od 6. do 10. října již tradičně v areálu bývalého smíchovského kláštera Gabriel Loci, prohlédnout, vyzkoušet či zakoupit přímo na místě v sekci Openstudio (2. patro, expozice 264) či následně na nově spuštěném e-shopu.

Designérka s touto kolekcí obohacuje svůj nadčasově minimalistický tvůrčí rukopis založený na sofistikovaně ženských siluetách o prvek pohybu a variability v souvislosti s reakcí na změnu potřeb či emocí nositelky. „Pohyb vnímám jako katalyzátor emocí v těle, jenž se promítá do oděvu a funguje jako obousměrný most mezi prožitky a pocity člověka. Pohyb je esencí změny a společně se změnou přichází vnitřní stabilita, která jemně vyvažuje všudypřítomnou transformaci,“ dodává ke své kolekci Daniela.

Aktuální tvorba obsahuje minimalistické nadčasové kousky s více intuitivními možnostmi, jak je nosit. Outfity mají jasně strukturovanou siluetu a disponují oddělitelnými kusy, které jsou kombinovatelné s dalšími částmi z kolekce. Ta obsahuje variabilní šaty, sukně, halenky, košile, topy, roláčky či trench coat. Modely jsou zhotovené převážně z přírodních materiálů jako jsou vlna, bavlna, modal či hedvábí. Barevnost kolekce přechází od bílé přes akcent béžové až do černé barvy. Ve své základní podobě jsou oděvy jednoduše nositelné a splňují všechna kritéria plně funkčního oděvu.

DANIELA PEŠKOVÁ
Daniela získala magisterský titul na pražské UMPRUM v Ateliéru designu oděvu a obuvi u profesorky Liběny Rochové a bakalářský titul v Ateliéru Design oděvu na Univerzitě Tomáše Bati ve Zlíně. Mezi studiem absolvovala stáž v avantgardním belgickém brandu A.F. Vandevorst. V rámci mezinárodního projektu Ikonická recyklace redesignovat tři modely respektované značky Celine, které odprezentovala v New Yorku a v Tokiu. Za svou práci byla třikrát nominovaná porotou Czech Grand Design na módního návrháře roku a ikonickým časopisem W Magazine byla díky kolekci FW16 označena jako jeden ze tří českých návrhářů, které lze sledovat v ČR. Spolupráce s Filipem Jakabem na kolekci SS17 jí vynesla vítězství v talentové show VAN GRAAF Junior Talent v rámci Mercedes-Benz Prague Fashion Week, kde od roku 2016 prezentuje své samostatné kolekce. Letos svou kolekci bude poprvé prezentovat na pražském Designbloku a spustí také e-shop. Ve svém ateliéru se věnuje také zakázkové tvorbě na míru.

Zdroj a foto: Daniela Pešková 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *