Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

SportZvířata

Čechům se na MS v mushingu opět dařilo! I letos závodníci Fitmin týmu vezou domů cenné kovy

Musheři z České republiky patří již dlouhodobě ke špičce ve světovém žebříčku. Z Mistrovství světa, které se letos kvůli zhoršeným sněhovým podmínkám konalo místo ve Švédsku v norském Hamaru, si matadoři českého mushingu přivážejí celkem 17 medailí.

 Česká reprezentace účastnící se ve dnech 23.-27.2.2022 MS v mushingu čítala 28 členů z tohoto světového klání domů veze 17 cenných kovů. Z celkového počtu 6 kategorií dokázali zástupci Fitmin týmu i přes velkou konkurenci proměnit své šance a získali 4 medaile za skvělé výkony.

Mezi jedny z nejúspěšnějších členů Fitmin výpravy se zařadila Hana Štípalová, která na světovém poháru získala celkem 2 medaile v obou kategoriích, kterých se zúčastnila. „Pipin a Sagan jsou pro mě naprostými vítězi. Po celou dobu si vedli skvěle, byli soustředění a nenechali se ničím vykolejit,“ hodnotí průběh závodu Hana Štípalová.

Další úspěšnou musherkou Fitmin týmu a českou reprezentantkou, která skončila na 3. příčce v kategorii na lyžích s jedním psem, byla Martina Štěpánková. „Po prvním kole (6,8 km) jsme měli až 4. čas na mezičase, možná jsem se obávala Thora pustit naplno, aby to nepřepálil a zvládl druhé kolo. To nakonec zajel lépe s 2. časem a celkově to stačilo na 3 místo. Mám radost, že si Thor svůj první velký závod zajel skvěle. Byl to krásný závod na krásné trati,“ říká Martina Štěpánková,

Ve špičkové formě pomáhá musherům psy udržovat i značka Fitmin. Její řada Výživový program Fitmin totiž disponuje s krmivy Maxi Performance, které jsou určeny psům velkým plemen, kteří jsou vystaveni velké zátěži. Aby se na své psy mohl musher v důležitých okamžicích závodu plně spolehnout, nestačí jen poctivý trénink, ale i podpora v podobě kvalitních granulí. Právě Fitmin Maxi Performance z Výživového programu nabízejí těmto psům vše, co pro své mistrovské výkony potřebují.

Přehled výsledků Fitmin týmu
1. místo (zlatá medaile) štafeta národů ve složení: Ondřej Exler SM1 – skijoring 1 pes, Hana Štípalová SP2 – spřežení se 2 psy, Jiří Suchý SP4 – spřežení se 4 psy
2. místo Hana Štípalová SP2 – spřežení se 2 psy
3. místo Marie Ševelová SP2 – spřežení se 2 psy
3. místo Martina Štěpánková SW1 – skijoring 1 pes

6. místo Michaela Srchová SW1 – skijoring 1 pes
6. místo Jirka Mencák hromadný start SP4

7. místo Michal Ženíšek hromadný start SP4

8. místo Michaela Srchová CW – kombinace ženy
8. místo Michal Ženíšek SP4 – spřežení se 4 psy

12. místo Jirka Mencák SP4 – spřežení se 4 psy

Zdroj a foto: www.tym.fitmin.cz.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *