Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

BydleníZe života

I letos můžete na Rostlinných štafetách před Zahradou na niti vyměňovat pokojovky

Máte doma rostlinné přebytky? Přestěhovali jste se do světlejšího bytu a pokojovkám už se u vás nelíbí? Množí se vám rostliny tak rychle, že nestíháte dělat řízky? Nebo si chcete prostě jen pořídit nějakou novou rostlinku? Navštivte Rostlinnou štafetu, happening pořádaný už od roku 2016 pražským květinářstvím Zahrada na niti.

„Rostlinná štafeta vznikla z mé vlastní potřeby zbavit se rostlin a řízků, které se mi přemnožily, z nedostatku prostoru a neschopnosti rostliny vyhazovat. Napadlo mě uspořádat akci, kde bych mohla svoje rostliny nabídnout ostatním lidem, kterým by udělaly radost a s láskou by je pěstovali. Akci, kde bychom si všichni navzájem mohli vyměnit svoje nechtěné výpěstky a získat zároveň třeba zase nějaké jiné rostliny, po kterých toužíme,” vysvětluje Lenka Hrubá, zakladatelka květinářství Zahrada na niti a akce Rostlinná štafeta.

Jak Rostlinná štafeta probíhá?
Rostlinný happening, jak Lenka Hrubá akci nazývá, se koná venku, před Zahradou na niti ve Školské 7 na Praze 1. Jedná se o klasický swap, návštěvníci mohou přicházet s rostlinami i bez nich. Povinností není nic přinést, každý si však musí alespoň jeden (a maximálně pět) kousků odnést. Přebytky se odkládají na připravený stůl, Lenka Hrubá vřele doporučuje připsat k darovaným rostlinám i jejich příběh – jak a proč se na Štafetě ocitly, jaké vyžadují zacházení nebo alespoň jejich název.

Akce trvá vždy od 10 do 18 hodin, do konce léta zbývají ještě tyto termíny: 11. a 26. května, 8. a 21. června, 13. července a 17. srpna.

Události si můžete na prohlédnout také na Facebooku Zahrady na niti. Vstup je zdarma.

Zdroj a foto: www.zahradananiti.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *