Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Ze života

Filmové trháky v Gabriel Loci

Letní filmová jízda v Gabriel Loci se rozjíždí a na prázdninové měsíce jsou pro diváky připraveny především klasické filmové trháky. Nezapomenutelná atmosféra sledování oblíbeného filmu s chutným drinkem v ruce pod teplou noční oblohou neodmyslitelně patří k letní zábavě. Diváci se mohou těšit na Matrix, černou komedii Divoké historky, ale i Posledního skauta s Bruce Willisem, film Pobřežní hlídka, oblíbenou romantickou komedii Amélie z Montmartru a nebude chybět ani nestárnoucí klasika Big Lebowski.  

Letní scénu kina v bývalém komplexu kláštera sv. Gabriela doplňuje venkovní bar s bohatou nabídkou nápojů, street food a večerním grilováním. Někdejší benediktinský klášter na pražském Smíchově v sousedství Kinského zahrady nabízí celoročně kulturní akce a eventy, od divadelních představení, art festivalů, filmových produkcí, koncertů nebo hudebních show. „Gabriel Loci se stal domovem 30 rezidenčních umělců a velmi nás těší, že si toto místo oblíbil i největší festival designu a umění ve střední Evropě, Designblok, jehož přehlídka se zde na podzim uskuteční již potřetí v řadě,“ uvádí Magdalena Dvorská, manažerka Gabriel Loci.

Na léto chystá Gabriel Loci i další zajímavé kulturní zážitky, kromě filmových a divadelních představení, pravidelnou nedělní jógu a komentovanou prohlídku s Monicou Bubna-Litic, příbuznou patronky Gabriely, která zprostředkuje návštěvníkům autentický zážitek.

Exteriéry a interiéry Gabriel Loci jsou vyhledávané filmovými produkcemi, pořadateli festivalů a dalších kulturních akcí pro svoji rozmanitost a neokoukanost. Společnost Cimex, která je vlastníkem nemovitosti, zchátralý objekt opravila a zprovoznila. Vytvořila zde kulturní a uměleckou scénu, kterou si oblíbili nejenom Pražané z blízkého okolí.

Klášter je v současné době domovem více než 30 umělců, kteří zde nejen čerpají nápady a ideje pro svou práci, ale mají zde i plnohodnotné zázemí. Všechny prostory, vč. venkovní scény jsou k dispozici k pronajmutí pro jakýkoliv event. „Architektonické pojetí, světlo a prostor bývalého kláštera jsou jako stvořené pro umělecký ateliér. Objekt láká svojí atmosférou umělce, návrháře, filmaře, a i já si zde udělala kancelář, kde jsem obklopena díly rezidenčních tvůrců,“ uvádí Magdalena Dvorská, manažerka Gabriel Loci.

Aktuální program letního kina a letní scény je k dispozici na: https://program.gabrielloci.com/

Bar Gabriel je otevřen od pondělí do pátku od 12:00 do 22:00 a o víkendu od 17:00 do 22:00. Bar poskytuje širokou nabídku alkoholických a nealkoholických nápojů, vybraná vína z různých koutů světa a nabídku masových a vegetariánských pokrmů.

Kde? Gabriel Loci, Holečkova 106/10, Praha 5 – Smíchov

Zdroj a foto: Gabriel Loci

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *