Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

CelebrityZábava

Největší hvězdy české hudby na jednom pódiu. Český slavík odhaluje program

Už jen pár dní, do konce října, lze poslat hlasy pro hudební idoly a ovlivnit tak pořadí v anketě Český slavík, která letos slaví 60 let od svého založení. Vítězové v jednotlivých kategorií budou korunování na slavnostním ceremoniálu v pražském Fóru Karlín. Přímý přenos z předávání prestižních cen uvede v sobotu 12. listopadu od 20:20 TV Nova a diváci se mohou těšit i na řadu hudebních vystoupení.

Český slavík bude hudební událostí roku. Zazpívají loňští vítězové Ewa Farna, Marek Ztracený a Mirai a na jevišti se vystřídají i další velká jména české pop music: Olympic, Jiří Korn, Dara Rolins, Vojtěch Dyk, Lucie s Filharmonií Hradec Králové, Vojtaano & Fast Food Orchestra. Monika Absolonová připomene nedávno zesnulou držitelku devíti zlatých slavíku v kategorii zpěvaček, Hanu Zagorovou. „Hanku jsem obdivovala jako zpěvačku už od malička. Když jsem ji pak později potkala osobně, byla jsem překvapená, jak je nesmírně milá, vstřícná, lidská a empatická. Měla jsem to štěstí, že se z nás staly kamarádky a pravidelně jsme se potkávaly. Na slavíka se těším a zároveň mám velký respekt, protože budu zpívat Hančinu píseň na její počest, a to mi bude způsobovat stres. Mám k Hance velkou úctu a respekt a budu se bát, abych jí to nepokazila. Nerada bych, aby si někde v nebi říkala: Cos to, Móňo, provedla. To by mě moc mrzelo,” říká zpěvačka a herečka Monika Absolonová. O tom, jakou legendou Hana Zagorová byla, svědčí i fakt, že od roku 1969 až do loňského ročníku se vždy umístila do 11. místa.

„Český slavík bude velkolepý. Výročí šedesáti let od založení této mimořádné ankety si to zaslouží. V minulosti jsem režíroval čtyři ročníky, ale letos jsem i kreativním producentem. To je taková třešnička na dortu v rámci mé práce. Jsem rád, že se mohu podílet na všech tvůrčích složkách a spolu s televizí jsem vybíral i interprety, kteří na Českém slavíkovi živě zazpívají. Jsou to top jména, výběr toho nejlepšího, co česká hudební scéna nabízí, mistři oboru, kteří se na vrcholu drží dlouhou dobu,“ říká režisér a kreativní producent Českého slavíka Pepe Majeský.

Již 12. listopadu se televizní diváci dozví, kdo zvítězil v kategoriích Zpěvák, Zpěvačka, Hudební skupina, Hip Hop a Rap, a také kdo vstoupí jako první do Síně slávy. Slavnostním večerem provede moderátorská dvojice Ondřej Sokol a Aleš Háma. Doplní je Tereza Pergnerová ve speciální backstage room, která vyroste v blízkosti Fóra Karlín, ve Worklounge – pronajímatelů servisovaných kanceláří a eventových prostor. Zde během přímého přenosu vyzpovídá hvězdné hosty, kteří připomenou šedesátiletou historii Českého slavíka, dějiny české populární hudby.

Generálním partnerem Českého slavíka je Trinity Bank. Partnerem ankety je i zhotovitel cen, Granát Turnov. Akademická sochařka Helena Hrabová je autorkou hlavní ceny Český slavík od roku 1996 a letos doplnila slavičí kolekci o cenu Objev roku, Síň slávy a Absolutního slavíka. Mediálním partnerem je Rádio Impuls.

Zdroj a foto: TV Nova

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *