Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Jídlo a pití

Další z pochoutek budoucnosti míří na trh. Sens přichází s celými praženými cvrčky ve dvanácti příchutích

Česká firma Sens, která vyrábí revoluční potraviny ze cvrččího proteinu, posílá na trh výživovou novinku. Po proteinových tyčinkách, chipsech a těstovinách nebo šejku nyní přichází s celými cvrčky z moderní udržitelné farmy budoucnosti. A to hned ve dvanácti příchutích včetně čokolády, nejrůznějšího koření či nejpálivějšího cvrčka na světě. Jeden z mála potravinových startupů s důrazem na udržitelnost tak rozšiřuje svou řadu produktů obsahujících produkty s cvrččím proteinem. Hmyzí novinka je vhodná k pojídání místo brambůrků, k doplnění živin například během turistických výletů nebo jako vánoční dárek pro blízké. 

„Cvrčci si mezi Čechy vydobyli své místo mezi funkčními potravinami s proteinem a my jsme vděční za všechny ohlasy kupujících. Všimli jsme si ale ještě jiné poptávky než od našich inovativních sportovců. Celí cvrčci, tedy ne ve formě mletého proteinu, jsou totiž vnímaní i jako zábavná pochoutka místo chipsů nebo jerky. Proto jsme nově mezi produkty zařadili také křupavé cvrčky,“ komentuje spoluzakladatel Sens Radek Hušek. Produktová novinka v podobě celých cvrčků si ponechává nejen unikátní chuť, ale i slušnou dávku proteinu, která potěší ekologicky smýšlející i ty, kterým záleží na jejich zdraví. Cvrčci totiž nejsou smažení, ale pražení, a to v kvalitním bio slunečnicovém oleji lisovaném za studena. 

Novou pochoutku Sens nabízí ve dvanácti příchutích, jako chilli s limetkou, slaný karamel, BBQ paprika nebo rajče s oreganem. Na své si přijdou i milovníci čokolády, ti si mohou vybrat z mléčné, hořké, bílé či mléčné se skořicí. „Pro gurmány pak máme hned dvojitou výzvu v podobě pálivých cvrčků. Na nejpálivějšího cvrčka na světě s papričkou Carolina Reaper si totiž troufne jen opravdový odvážlivec. Paradoxem je, že právě tato příchuť je ale velmi oblíbená, protože pojídání mezi přáteli je zábavná výzva,“ láká Hušek. V setu pálivých příchutí pak figurují i chipotle nebo wasabi.

Ideální dárek pro ty, kteří mají všechno
Spoustu nakupujících si neví rady, co pořídit svým známým, přátelům a příbuzným k příležitostem, jako jsou svátky, narozeniny nebo blížící se Vánoce. Coby netradiční pochoutka výrobky ze cvrččího proteinu o to více překvapí svou skvělou chutí, a navíc nabízí příběh plný inspirace o udržitelnosti a proteinu budoucnosti. Obdarovaní obvykle reagují udiveně, nakonec je však cvrčci příjemně překvapí a zdravě nasytí. 

„Cvrčky jsme zabalili do průhledných zkumavek, z nichž každá vydá na ozkoušení i třeba pro deset lidí. Navíc v designové krabičce se jedná o ideální dárek právě pod stromeček – ale třeba i pro ty, kterým stejně jako nám záleží na budoucnosti šetrné ke zdravému životnímu prostředí,“ doplňuje Hušek. Například na produkci jednoho hovězího steaku se spotřebuje stejný objem vody, kolik jí proteče za 10 hodin sprchování. Cvrččí protein je přitom stejně kvalitní jako hovězí, má ovšem 2000× nižší nároky na vodu, vyžaduje 12× méně krmiva a vyprodukuje 100× méně skleníkových plynů než produkce stejného množství hovězího proteinu.

Cvrčci používaní ve výrobcích Sens se chovají v moderní udržitelné farmě budoucnosti. Vzhledem k tomu, že jsou cvrčci v přírodě zvyklí žít v hejnech, mají dostatek volného prostoru. Jejich příprava na zpracování do jedlé podoby probíhá velmi eticky. Prvním krokem v procesu je zchlazení, aby se cvrčci „uspali“ jako v přirozeném prostředí, když se blíží chladnější počasí. V tomto stavu hibernace se jejich metabolismus zpomalí, až se zcela zastaví. Pak jsou připraveni na další úpravu.

Zdroj a foto: Sens

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *