Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Zábava

20 Minutes slaví 12 let na hudební scéně – chystají vydání nového alba 

20 Minutes je projekt jednovaječných dvojčat Simony a Alex Denisy Katzer (26), založený v roce 2010 ve věku 14 let. Sestry si samy píší, skládají a produkují vlastní hudební tvorbu, která stojí na pomezí popu, amerického country a RnB.

Tento rok se chtějí 20 Minutes ještě více zaměřit na vlastní tvorbu. V březnu vyjde jejich první mainstreamový singl s klipem Bloom. V LA aktuálně připravují soulový singl s producentem Andersona Paaka /Moonchild/Stan Taylor, na který dělají crowdfunding na platformě Donio. Mimo to hrají na vybraných svatbách, zaměřují se na spolupráce s designéry a jezdí jako vokalistky Tata Bojs.

Za 12 let na scéně Simona a Alex spolupracovaly s mnoha zajímavými jmény české hudební scény – předskakovaly Emmě Smetana, Lake Malawi, Benu Cristovao nebo Mandrage, se kterými také odjely celé divadelní turné jako vokalistky.

Od roku 2021 hostují v kapele Tata Bojs. Na kontě mají dvě EPčka Sister Sister (2019) a Just The Two of Us (2020), na kterých se mimo jiné podílelo producentské duo Republic of Two (Mikoláš Růžička a Jiří Burian) a několik samostatných singlů.

Singl Can’t Get Rid Of It nahrávaly v roce 2021 v Berlíně s německým finalistou pěvecké soutěže The Voice Simonem Paterno. Na začátku roku 2023 plánují vydat třetí krátko hrající album ve stylu amerického country.

Sestry za sebou mají přes 500 koncertů či vystoupení na svatbách (např. pro celebrity jako je fotbalista Patrik Schick, herec Jakub Štáfek, blogerka Sandra Kisic, laureát Magnesia Litera Adam Chroust, nebo Hollywoodský herec David Lim).

20 Minutes mimo jiné spolupracují také s nadacemi Acorus (proti domácímu násilí) a Bellisky (proti rakovině prsu). Obě témata jsou sestrám blízká – jejich maminka podlehla rakovině, když bylo dvojčatům sedm let. Od té doby vyrůstaly jen s tátou.

Poslední rok se věnují přednáškám pro děti na základních školách na téma “jak se stát muzikantem”, protože věří, že je důležité dětem ukazovat možnosti a dodat jim sílu, že dokáží vše, co si zamanou.

Simona a Alex několik let aktivně působily na berlínské scéně (2015-2022), nahrávaly v prominentním Funkhaus studiu, kde v minulosti pracovaly např. Black Eyed Peas nebo Sting a dvakrát zahrály na předním městském festivale Umwelt v centru Berlína.

Každý měsíc vychází Podcast Dvojchat na platformě Pickey pro skalní fanoušky pokrývající téma každodenního života těchto nezávislých umělkyň.

Foto: archiv 20 Minutes

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *