Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Zábava

Swarovski oslavuje 300. výročí Muzea Belvedere uměleckou instalací ve Vídni

Společnost Swarovski oslavuje 300. výročí založení muzea Belvedere ve Vídni uměleckou instalací, která byla vytvořena s mimořádným savoir-faire a je přístupná veřejnosti v její vlajkové prodejně ve městě.

Muzeum Belvedere letos slaví 300. výročí své výstavby a slavnostního otevření. Při této významné příležitosti věnuje společnost Swarovski Kristallwelten (Swarovski Crystal Worlds) výstavní prostor své vlajkové prodejny ve Vídni na Kärntner Straße tématu výročí muzea – „Zlaté jaro“. Toto téma ilustruje dva symboly historie muzea Belvedere: zlato jako tradici a jaro jako nové probuzení. Muzeum, které vystavuje mistrovská díla vídeňské moderny, jako je například ikonický „Polibek“ od Gustava Klimta, využívá svého výročí jako příležitosti k posílení interakce s veřejností a buduje most mezi minulostí a novými začátky v budoucnosti.

Carla Rumler, kurátorka Swarovski Kristallwelten (Swarovski Crystal Worlds), říká: „Swarovski Kristallwelten Store Wien otevírá úžasný prostor pro umění uprostřed nejznámějšího nákupního bulváru ve městě. Mezinárodní pověst Vídně jako umělecké metropole je možná jen díky institucím, které neúnavně pracují na budoucí životaschopnosti muzeí a nejenže kurátorují nové umělce, ale také vytvářejí nové veřejné umělecké prostory. Je nám ctí, že můžeme tuto silnou vizi „Zlatého jara“ přenést do vnitřního města Vídně v rámci oslav výročí Belvederu.“

Studio Mary Lennox, berlínské tvůrčí studio, proměňuje výstavní prostor Swarovski Kristallwelten Store Wien v botanickou a krystalickou uměleckou instalaci. Inspiruje se tématem výročí muzea „Zlaté jaro“ a na ulici Kärntner Straße radostně oživuje zahrady muzea Belvedere.

Stella Rollig, generální ředitelka Muzea Belvedere, říká: „Tato pocta společnosti Swarovski Kristallwelten muzeu Belvedere je ohňostrojem krásy, dokonalosti a oslav! Umělci ze Studia Mary Lennox s citem pro tradici a inovaci přenesli „Zlaté jaro“ do centra Vídně. Tento dar veřejnosti vystihuje ducha Belvederu, který chce být více než kdy jindy místem pro všechny u příležitosti svého 300. výročí.“

Význam těchto nečekaných kulturních zážitků ve veřejném prostoru pro mezinárodní cestovní ruch by neměl být podceňován, jak říká Stefan Isser, generální ředitel společnosti Swarovski Tourism Services: „Zahraniční hosté oceňují na Vídni atmosféru, v níž se nečekaně setkávají s velkým množstvím umění a kultury. Proto byla Vídeň v roce 2009 záměrně vybrána jako místo pro zážitkový program Swarovski Crystal Worlds mimo rakouské Tyrolsko, v němž jsou instalace a umělecká díla součástí DNA obchodu.“

ZLATÉ JARO
Umělecká instalace „Zlaté jaro“, zkonstruovaná díky mimořádnému savoir-faire mistrů řemeslníků a s maximální pozorností věnovanou detailům, je inspirována symbolickým propojením lidských a kulturních zkušeností se základními cykly přírody, ročních období, evoluce a původu. Krystalický model Horního Belvederu vyzařuje pocit radostné extravagance jako ústřední prvek visuté zahrady napodobující ostrov vznášející se v prostoru. Zelenou krajinu z pravého mechu zdobí krystalické květy z nádherně zpracované kolekce Garden Tales od společnosti Swarovski. Kořeny kapající z plovoucí krajiny tvoří ručně vyráběné nitky krystalů Swarovski.

Umělecká instalace „Zlaté jaro“ od společnosti Swarovski je k vidění v obchodě Swarovski Kristallwelten Store Wien, Kärntner Straße 24, Vídeň, do konce října 2023.

Věděli jste, že…

  • Křišťálová miniatura umělecké instalace Upper Belvedere byla ručně vyrobena v manufaktuře Swarovski. Skládá se ze 4 500 dílů a váží 25 kilogramů.
  • Ruční výroba kořenů umělecké instalace trvala 60 hodin a bylo na ni použito 4 500 krystalů Swarovski.
  • Z kolekce Swarovski Garden Tales bylo použito 300 sedmikrásek, 150 čemeřic a 400 květů kosmatců, které byly „zasazeny“ do mechové krajiny umělecké instalace.

O SPOLEČNOSTI SWAROVSKI KRISTALLWELTEN
Na počest stých narozenin společnosti Swarovski v roce 1995 otevřel Swarovski Kristallwelten (Swarovski Crystal Worlds) v rakouském Wattensu své brány, aby nabídl nový zážitek z křišťálového života, prostor, kde se setkává věda a magie. Pod bedlivým dohledem ikonického obra se na ploše 7,5 hektaru rozkládá tento okouzlující prostor, kde se představují mezinárodně i národně uznávaní umělci, designéři a architekti. Křišťálová galerie Chambers of Wonder, rozlehlé zahrady a neustále se měnící výstavy, které zapalují sny všech, kdo vstoupí do její náruče, od svého otevření nadchly a zlákaly více než 16 milionů návštěvníků.

Jako vzrušující maloobchodní rozšíření tohoto podivuhodného světa pokračují prodejny Swarovski Kristallwelten v Innsbrucku a ve Vídni, které se spojily do mezinárodně uznávané společnosti D. Swarovski Tourism Services GmbH, v objetí fascinujícího kouzla milované křišťálové destinace.

Jedinečné setkání s uměním, přírodou a nakupováním – v jednom z největších křišťálových prodejních prostor na světě – s celoročním programem akcí pro všechny věkové kategorie, které zdůrazňují kulturu, životní styl a rakouské dědictví, vlastní země zázraků společnosti Swarovski nepřestává uchvacovat a podněcovat představivost. Díky proměně křišťálu v živoucí dýchající dobrodružství mají hosté při každé návštěvě jistotu jedinečného a ohromujícího setkání.

O STUDIU MARY LENNOX
Studio Mary Lennox je berlínské kreativní studio specializující se na botanické a květinové instalace. Studio založila v roce 2012 australská floristka Ruby Barber a je pojmenováno po hlavní hrdince románu Frances Hodgson Burnettové „The Secret Garden“ („Tajemná zahrada“). První studio Ruby se také ocitlo na rohu ulic Mary a Lennox v australském Sydney.

O SWAROVSKI
Společnost Swarovski je místem, kde se setkává kouzlo s vědou. Swarovski sjednocuje všechny části své organizace pod jednou strhující myšlenkou a přináší úžasný nový svět uměleckého mistrovství v broušení křišťálu. Společnost, založená v roce 1895 v Rakousku, navrhuje, vyrábí a prodává křišťály nejvyšší světové kvality, polodrahokamy, Swarovski Created Diamonds a zirkony, umělé diamanty, šperky a doplňky, a také křišťálové předměty a doplňky do domácnosti. Swarovski Crystal Business tvoří společně se svými sesterskými společnostmi Swarovski Optik (optické přístroje) a Tyrolit (brusiva) skupinu s názvem Swarovski Group.

Zodpovědný přístup k lidem i k planetě byl vždy nedílnou součástí historického odkazu společnosti Swarovski. To se odráží v dnešní dobře zavedené agendě udržitelnosti se vzdělávacími programy zaměřenými na mládež a nadací, která podporuje posilování lidských práv a ochranu přírodních zdrojů pro dosažení pozitivního společenského dopadu.

Zdroj a foto. Swarovski

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *