Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Bydlení

Netoxické prostředí i v práci

Úklid našeho domova máme pod palcem. Víme, jaké prostředky používáme a můžeme si hlídat jejich složení. Jak je to ale v práci, kde také trávíme značnou část dne? Nevětraný vzduch s příměsí čistících prostředků, na toaletě to někdo opět přehnal s WC sprejem, … vytváří to příjemné pracovní prostředí? V Tierra Verde, ekodrogerie z Moravy má pro vás tipy na úklid pracovního prostředí bez zbytečné chemie.

Jak jednoduše vytvořit ekologické pracovní prostředí
K nejdráždivějším látkám v úklidových prostředcích patří sloučeniny chloru a umělé parfémy. Tyto složky byste tedy v ekodrogerii Tierra Verde hledali marně. Účinné čistící prostředky, ale zároveň maximálně ohleduplné k lidem a k přírodě. Vyhovuje ekzematikům i alergikům, jemné vůně ji dodávají bio esenciální oleje a většina produktů má certifikát Ecogarantie, taková je ekodrogerie z Moravy.

Čistá a voňavá kancelář
Univerzální čistič s pomerančovou silicí pro snadný úklid všech omyvatelných ploch. Naleští nábytek, obklady, umyje okna i podlahy. Skvěle se doplňuje s Čističem skel, který vypulíruje nejen zrcadla, ale i skleněné výplně dveří nebo flipchartovou tabuli. Uklizenou kancelář příjemně provoníte BIO esenciálními oleji, které nakapete do aromalampy, difuzéru nebo na keramický odpařovač. Silice z pomeranče zlepšuje náladu, rozmarýnová dodává elán, mátová podporuje kreativitu. Pokud chcete prostor ovonět okamžitě, jsou k tomu ideální Osvěžovače vzduchu ve spreji. Jsou namíchané v různých směsích podle toho, jakou atmosféru chcete podpořit a ke kouzelné vůni stačí pouhý stisk rozpračovače.

Univerzální čistič: 149,- Kč / 1litr
Čistič skel: 149,- Kč / 750 ml, rozprašovač
BIO esenciální olej: od 109,- Kč / 10ml
Osvěžovač vzuchu: od 139,- Kč / 100ml, sklo
Kuchyňka, kde chutná

Ve společné kuchyňce nesmí chybět Gel na nádobí s citronovou silicí, který krásně pění a odmašťuje, ale zároveň je šetrný k pokožce, takže se nemusíte obávat umývání nádobí bez rukavic. Pokud v kuchyňce jídlo také ohříváte, pak se vám bude hodit Čistící písek z mýdlových ořechů a Pomerančový odmašťovač ve spreji. Vrátí lesk i připálenému nádobí, varné desce nebo mikrovlnné troubě. Bez kávy a čaje si asi pracovní dobu ani neumíme představit, a proto dalším nezbytným pomocníkem bude Odstraňovač vodního kamene. Na rozdíl od octa nezapáchá a horký roztok můžete následně využít i k dalším úklidovým akcím, třeba k vyčištění dřezu.

Gel na nádobí s citronovou silicí: 149,- Kč / 1litr
Čistící písek z mýdlových ořechů: 99,- Kč / 500 g, dóza
Pomerančový odmašťovač ve spreji: 119,- Kč / 750 ml
Odstraňovač vodního kamene:  259,- Kč / 1 kg

Toaleta na jedničku
Toaleta je vizitkou těch, kteří ji používají, o tom není pochyb. Pokud chcete z této malé, ale důležité místosti udělat přívětivější místo, vřele doporučujeme WC gel s povzbuzující rozmarýnovo-citronovou vůní. I zde se budou velmi hodit Osvěžovače vzduchu, vyzkoušet můžete třeba výrazný vavřín kubébový, který dobře překrývá nelahodící pachy. Po použití toalety je umytí rukou samozřejmostí, a proto se bude hodit Tekuté mýdlo na bázi mýdlových ořechů, které nevysušuje pokožku ani při častém mytí a báječně voní po levadulové nebo rozmarýnové silici. Pokud upřednosťujete tuhá mýdla, tak Olivové mýdlo vám poslouží stejně dobře. Potřebuje vaše umyvadlo na toaletě pořádný restart? Citronový gel na vodní kámen je ten pravý, který zatočí s vodními usazeninami, a to nejen v umyvadle, ale i na bateriích, toaletě či sprchovém koutě.

WC čistič s rozmarýnovou a citronovou silicí: 119,- Kč / 750 ml
Tekuté mýdlo na bázi mýdlových ořechů: 169,- Kč / 250 ml , sklo
Olivové mýdlo: 55,- Kč / 100 g
Citronový gel na vodní kámen:  139,- Kč / 750 ml

Zdroj a foto: Tierra Verde

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *