Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Jídlo a pití

Lehká jarní pomazánka, kterou zná každý Čech

Řadě z nás může sendvič s tuňákovou pomazánkou připomínat dětství – školní výlety, přestávky na svačinu, dlouhé dny strávené na hřišti. A není divu. Tuňáková pomazánka je jedním z nejjednodušších jídel, která zasytí a zároveň dodávají organismu řadu tělu prospěšných látek. Právě proto je velice populárním receptem v kuchyních českých škol ale i domácností. Současně je to ideální alternativa lehkého oběda nebo večeře, na jejíž přípravu potřebujete pouze pár minut. Přiznejte se, nemáte chuť na kousek nostalgie?

Tuňáka si coby velice univerzální surovinu můžete připravit na řadu způsobů. Ať už grilováním, smažením, pečením nebo právě jako součást jednoduché a velice populární pomazánky. Navíc přípravou tuňákové pomazánky nestrávíte ani 20 minut. Tuňáka zároveň můžete kombinovat s širokou škálou jarních bylinek přesně podle toho, které vám právě vyraší na zahrádce.

Tuňák je skvělým doplňkem vyváženého jídelníčku. Je výborným zdrojem proteinu, omega-3 mastných kyselin a dalších vitaminů a minerálů. „Řada lidí si může myslet, že jako pomazánka v kombinaci s majonézou se přínosy tuňáka ztrácí, nicméně pokud zvolíte její kvalitní verzi, nemusíte se ničeho obávat. Majonéza totiž také obsahuje žádoucí omega 3 mastné kyseliny spolu s vitaminem E, který působí jako antioxidant. Nenasycené mastné kyseliny jsou důležité pro zdraví srdce a nervové soustavy. Vše je třeba samozřejmě konzumovat s mírou, v menším množství se ale rozhodně nemusíte majonézy ve svém jídelníčku obávat,“ říká Michal Neškera, obchodní ředitel společnosti Spak.

Inspirujte se naším jednoduchým jarním receptem na tuňákovou pomazánku, který vám ušetří čas.

Tuňáková pomazánka s pečeným toastem
Doba přípravy: 30 minut

Suroviny na 4 porce:
2 konzervy tuňáka v oleji (ideálně řezy)
2 jarní cibulky
4 lžíce majonézy Spak
citronovou šťávu
sůl, pepř
1 lžičku hořčice Spak
pečivo podle chuti

Postup:
Jarní cibulky nakrájejte najemno. Z tuňáka slejte olej a pak ho vyklopte do misky. Přidejte na jemno nakrájenou jarní cibulku, majonézu a hořčici. Pomazánku důkladně promíchejte, nakonec ji zakápněte citronovou šťávou a podle chuti osolte a opepřete. Pečivo opečte na suché pánvi dozlatova. Naneste pomazánku a podle chuti ozdobte kousky citronu, bylinkami nebo zelenou natí jarních cibulek.

Tip: Pomazánku můžete na pečivu dozdobit sušenými rajčaty v oleji.

Spak Majonéza 500 ml
Díky svým vlastnostem dosahuje tato majonéza nejvyšších kvalit. Má bohatou, krémovou konzistenci a výbornou chuť. Obsahuje 4,8 % vaječných žloutků, 50 % řepkového oleje a omega 6 a omega 3 mastné kyseliny. Je vhodná i pro bezlepkovou dietu.

Zdroj a foto: Spak

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *