Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Zábava

Skončilo natáčení deváté řady Specialistů. Během šesti měsíců na place se natočilo 19 nových epizod

Padla poslední klapka deváté řady oblíbeného kriminálního seriálu Specialisté, který u diváků TV Nova stabilně boduje již několik let. Z hlavní čtveřice detektivů byl tento den na natáčení pouze sympatický mladý kapitán Matěj Karas, tedy Marek Lambora. Smutno mu ale nebylo, společnost mu totiž dělala kolegyně Šárka Krausová (Vaculíková), která se objeví v jedné z epizod deváté řady. A při krájení dortu navíc pomáhal i Ondrej Hraška, jeden z režisérů Specialistů.

Vzhledem k tomu, že se Specialisté natáčejí převážně v exteriérech, a to na nejrůznějších místech Prahy a v jejím okolí, zastihl i poslední natáčecí den štáb venku, tentokrát v pražských Dejvicích. Poslední den na place byl důvodem k malé oslavě, kterou si užili nejen herci, ale také zbytek štábu. Po více než šesti měsících se všichni zúčastnění přece jen těší na kratší přestávku a oddych.

Změny
Devátá řada přinesla v týmu Specialistů změny: kromě návratu Zuzany Kajnarové jako kapitánky Zuzany Koutné a Davida Prachaře v roli vrchního komisaře Pavla Vondráčka se v ní objevila zbrusu nová postava kapitána Matěje Karase (Marek Lambora) a do týmu forenzních techniků přibyl asistent Václav Holeček (Matouš Ruml). Kromě nich se ale v deváté sérii objevilo dalších několik desítek herců v epizodních rolích, mezi nimi i mnoho známých jmen, například Martin Preiss, Dana Syslová, Jan Hrušínský, Zdeňka Žádníková Volencová nebo právě Šárka Krausová. Kromě Ondreje Hrašky se na režisérském postu vystřídali ještě Peter Magát a Matúš Ryšan.

​Ze zajímavých míst, na kterých se nová řada natáčela, stojí za zmínku například areály továren v Neratovicích a ve Vraném nad Vltavou, střelnice na Praze 8, vesnice Kochánky, Thomayerova nemocnice, lezecké centrum v pražských Vysočanech nebo luxusní vila ve Střešovicích. „Devátou sérii se nám podařilo dohnat do zdárného konce a musím říct, že jsem si to užil naplno. Já jsem předtím nikdy policistu, detektiva nebo kohokoli z této branže nehrál, takže to byla moje premiéra. A šíleně mě to bavilo,“ zhodnotil za sebe Marek Lambora právě dotočenou řadu Specialistů. „Běhat na place se zbraní bylo něco neuvěřitelného. Jen jsem se za celou sérii nenaučil zatýkání. Jednomu kolegovi jsem málem uškrtil ruce v poutech, takže to poté vždy raději dělal Jirka Hána,“ dodal se smíchem seriálový kapitán Matěj Karas.

Psychologie postav
​„Natáčení akčních scén si neužívám tolik, jak by se asi dalo čekat, protože to je většinou velmi náročné a technické. Místo toho mě nejvíc baví jednotlivé lidské příběhy, pachatelé, podezřelí, ta pestrá škála postav, navíc se v každém díle seznamuji s úplně jiným problémem, o kterém jsem věděl jen málo, nebo dokonce nic. Navíc potkávám hodně zajímavých herců,“ popsal Ondrej Hraška, co je pro něj na Specialistech nejzajímavější, a doplnil: „Líbí se mi, že se stále snažíme jít do psychologie postav, aby byly jednotlivé příběhy uvěřitelné. A na tom pracujeme i s herci na place.“

​V aktuální jarní sezoně se na TV Nova zatím představilo jedenáct premiérových dílů deváté řady krimi seriálu Specialisté. Tyto epizody v průměru sledovalo 27,66 % diváků u televizních obrazovek věkové kategorie 15–54 let, v širší cílové skupině 4+ si je nenechalo v průměru ujít 1 189 000 diváků. (Zdroj dat: ATO – Nielsen Admosphere, živě + TS0-3, ke dni: 18. dubna 2023)

​Dosavadní skvělé výsledky deváté řady potěšily také kreativní producentku seriálu Heike Richter-Karst: „Specialisté jsou kriminální seriál, který se nebojí ukázat, co se děje ve společnosti kolem nás. Hlavní hrdinové představují autentické osobnosti, se kterými se diváci mohou ztotožnit a sledovat, jak se vypořádávají s náročnými situacemi. Díky tomu je sledování Specialistů tak fascinující a poutavé. Jsem ráda, že napínavé případy týmu majora Strouhala zaujmou každé pondělí více než milion diváků.“ Premiérové epizody deváté řady budou moci diváci sledovat na obrazovkách TV Nova po zbytek letošní televizní jarní sezóny, přičemž se již nyní připravuje natáčení jubilejní desáté řady tohoto oblíbeného detektivního seriálu. Natáčení Specialistů je realizováno v souladu s principy tzv. udržitelného natáčení, tedy s maximálním ohledem na životní prostředí.

Seriál Specialisté můžete sledovat každé pondělí od 20:20 na TV Nova. Nebo týden před premiérou na Voyo.

Zdroj a foto: TV Nova

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *