Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Kosmetika

Kolem čtyřicítky začíná pleť žíznit. Dopřejte jí pořádnou porci vody!

S přibývajícími roky ztrácí pokožka schopnost udržovat vlhkost. Proto je suchá a tvoří se na ní vrásky. Tomu ale můžeme předejít pravidelnou péčí kvalitními hydratačními přípravky, které dokážou působit i v hlubších vrstvách kůže.

„Jednou ze zásad, kterou bychom neměli při péči o pleť nikdy podcenit, je její hydratace. Pleť, stejně jako květina, potřebuje ke svému životu vláhu. Když jí zaručíme pravidelnou dávku vody, odmění se nám krásným, zářivým vzhledem. Bez pravidelné porce vody bude uvadat a stárnout. Výborné hydratační účinky mají podle našich zjištění například kyselina hyaluronová, hydractin, aloe vera a také d-panthenol,“ říká Denisa Jasinská z české kosmetické společnosti Essenté, která se zabývá vývojem kosmetických produktů podle nejnovějších vědeckých poznatků.

Perfektní vyčištění
Pro pleť v každém věku je důležité perfektní čištění 2x denně. Velmi dobře se osvědčily cleansery s AHA kyselinami. Jejich použití je snadné. Pleť nejprve navlhčíme vlažnou vodou, do dlaní nakapeme trochu emulze a pak jemně umyjeme celý obličej včetně krku a dekoltu.

„Důkladné čištění ale nestačí pouze večer před spaním. Stejně důležité je očistit pleť obličeje, krku a dekoltu cleanserem i ráno. Póry tak budou dokonale čisté a následná péče lépe pronikne do kůže. Vyčištěná pleť bude také snadněji vázat vodu, a to je pro ni zcela zásadní,“ upozorňuje Denisa Jasinská.

Tip: Essenté Mycí emulze s AHA kyselinami je mycí emulze, která odlíčí pleť, vyčistí ji, zvláční, a navíc ji můžete použít místo sprchového gelu. Díky obsahu mandlového oleje dodá pleti pocit hebkosti, kyselina mléčná zase odstraní odumřelé buňky pokožky.

Booster se postará o vydatnou hydrataci
Chcete-li dodat své pleti pořádnou dávku vody, sáhněte po boosteru s obsahem kyseliny hyaluronové. Nanáší se na vyčištěnou pleť jako první vrstva ještě pod krém.

Boostery jsou moderní kosmeceutika, která viditelně a v několika minutách po nanesení zlepšují stav pleti. Výborné výsledky přináší například intenzivní hydratační péče pomocí vysoce koncentrované kyseliny hyaluronové, kdy už je několik minut po nanesení zřetelně vidět, jak je pleť vypnutá a hlubší i jemné vrásky jsou méně znatelné,“ doporučuje Denisa Jasinská.

Tip: Essenté Hyaluronový booster má silné hydratační a liftingové účinky. Sérum napomáhá zlepšit elasticitu pleti a zároveň zamezuje ztrátě vlhkosti z jejích povrchových vrstev. Jeho šetrné složení pleť nezatěžuje a neucpává póry.

Jaký krém vybrat?
Krém pro péči o suchou pleť by měl poskytovat intenzivní okamžitou i dlouhodobou hydrataci. „Zvlhčující krémy s lehkou texturou se rychle vstřebávají do pokožky a hodí se pro ženy i muže každého věku. Dokážou intenzivně regenerovat pleť, stimulovat buněčnou aktivitu a zvyšovat pevnost i pružnost pokožky,“ upozorňuje Denisa Jasinská z Essenté.

Tip: Essenté Vyrovnávací hydratační krém poskytuje intenzivní, okamžitou a dlouhodobou hydrataci. Vzhledem k lehké textuře je vhodný pro všechny typy pleti, která tak získá zářivý a zdravý vzhled a bude na dotek jemná, vláčná a svěží. Krém příjemně voní, lehce se roztírá a nezanechává na pokožce mastný film.

Maskujte se – výsledek stojí za to
Aspoň jednou týdně bychom měli své pleti dopřát hydratační pleťovou masku. Nanáší se v tenké vrstvě na vyčištěnou pleť, přikryje se fólií a nechá působit 10-15 minut. Poté se šetrně smyje. „Hydratační masky intenzivně a dlouhodobě zvlhčují pokožku, povzbuzují buněčnou aktivitu a startují v pleti ochranné mechanismy. Můžete je použít také jako „SOS“ pomoc po akutním podráždění pokožky nebo po opalování. Mezi účinné látky, které hydratační masky obsahují, patří hydractin nebo kyselina hyaluronová,“ vysvětluje Denisa Jasinská z Essenté.

Tip: Hydratační krémová maska dodá pleti zvýšenou porci vlhkosti. Stimuluje syntézu kolagenu a schopnost regenerace buněk, redukuje tvorbu vrásek, zklidňuje podrážděnou pokožku a minimalizuje začervenání. Maska má výrazný liftingový efekt. Pozor – po použití masky se už krém nenanáší.

Tip navíc: Růžová voda osvěží a zklidní
„Jedinečnou ochranu před dehydratací pleti představuje Essenté Osvěžující pleťová mlha. Kromě růžové vody, která pokožku nejen osvěží, ale také zklidní a zjemní, obsahuje například extrakt z papáji, mořské řasy, aloe vera nebo d-panthenol. Nanášejte ji podle potřeby na obličej, krk a dekolt, případně na celé tělo nebo i vlasy. Před použitím ji můžete vychladit v lednici,“ doporučuje Denisa Jasinská z české kosmetické společnosti Essenté.

Essenté je špičková česká kosmetika, která využívá nejnovější vědecké poznatky z oblasti kosmetologie a dermatologie. Přípravky Essenté splňují mezinárodní kritéria pro kosmeceutika, což je všeobecně uznávané označení pro nejvyšší kategorii kosmetických produktů. Mnoho praktických rad, jak se o svou pleť starat a udělat ji krásnější, najdete na portálu Inspirace.essente.cz

Zdroj: inspirace.essente.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *