Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

CestováníZábava

Navštivte kulturní vrchol alpských zvyků – Kamzičí dny

Šťastný lov!!! Mezi obcí Bad Goisern a městem Hallstatt, které je zapsáno na seznamu světového dědictví UNESCO se u Hallstattského jezera sejdou myslivci, milovníci lidové hudby, tradic, řemesel, ale také krásných krojů – dirndlů nebo pro tento kraj typických kalhot z jelení kůže – Lederhosen. Uskuteční se takzvané Goiserer Gamsjagatagen – Kamzičí dny.

Uvidíte dívky a muže v pěkných typických krojích se zdobenými loveckými klobouky, doplněnými typickými botami Goiserer Schuhe – prostě pastva pro oči. Myslivci si je vyleští, kamzičí metlu řádně zastrčí za stuhu loveckého klobouku a mohou se jít bavit dál, protože po roce je opět čas na Kamzičí dny. Budou probíhat od pátku 25. srpna do neděle 27. srpna.

Vrcholem bude setkání myslivců a přátel loveckého střelectví na Radlpirschi, pořádají ho přátelé dobré hudby. Každoročně se sejde mnoho milovníků této akce, aby si na různých zastávkách vyzkoušeli své znalosti lesa, krajiny, myslivosti a různých dovedností spojených s lovem.

Pěkné městečko Bad Goisern a malebně položené jezero Hallstättersee budou dějištěm řemesel, tradic. Pro místní obyvatele, turisty i přátele myslivosti jsou Kamzičí dny nádhernou událostí, na kterou se nezapomíná. Těšit se můžete na bohatý program, tradiční hudební vystoupení místních kapel, střelnici, výstavy řemesel, den otevřených muzeí, společné jízdy na kolech se zbraněmi a spoustu dalšího. Místní obyvatelé nabízejí typické výrobky pro tuto oblast Solné komory.

V neděli 27. srpna 2023 od 10:00 hodin se v Dřevorubeckém muzeu v Bad Goisernu bude konat zábava a nebude chybět i dobré jídlo. Letošní ročník bude o to zajímavější, že hosté oslaví 120. výročí založení pěveckého spolku Bergheimat.

Více informací o této milé akci pro myslivce i nemyslivce najdete na internetových stránkách prázdninového regionu Ferienregion Dachstein Salzkammergut: www.dachstein-salzkammergut.at nebo na: goiserer-gamsjagatage.at

Zdroj a foto: RudiKainPhotografie, www.kamkam.eu a Dachstein Salzkammergut

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *