Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Zábava

Jednomyslné rozhodnutí mezinárodní poroty na festivalu Serial Killer. Nejlepším seriálem je Metoda Markovič: Hojer z dílny Voyo Originál

Cenu za nejlepší seriál střední a východní Evropy si z mezinárodního festivalu televizní a online seriálové tvorby Serial Killer odnáší původní kriminální série z dílny Voyo Originál Metoda Markovič: Hojer líčící dopadení a usvědčení jednoho z nejděsivějších vrahů normalizačního Československa Ladislava Hojera legendou pražského prvního oddělení Jiřím Markovičem. Seriál byl jediným tuzemským projektem v prestižní hlavní soutěži festivalu. Mezinárodní porota jednomyslně ocenila zejména „vysokou uměleckou hodnotu a silné lokální téma s mezinárodním přesahem.“ Série se diváci dočkají již v příštím roce exkluzivně na Voyo.

„Je to fantastické! Ze srdce to přeji celému týmu série. Uchopili příběh legendy československé kriminalistiky pana Jiřího Markoviče s respektem k jeho osobě, práci, faktům. Eticky a talentovaně. Mimořádně se těším, až tento příběh uvidí diváci. Přinese jim poznání, jaké jsou zvyklí dostávat jen u těch nejlepších kriminálek na základě skutečných událostí,“ říká ředitel vývoje TV Nova a Voyo Michal Reitler a dodává: „Zvítězit v mezinárodní konkurenci takových obrů, jako je HBO či SkyShowtime, s českým projektem, je radostné potvrzení, že jdeme dobře a že našim divákům přinášíme to nejlepší od těch nejlepších.“

Šestidílná série Metoda Markovič: Hojer vzdává poctu originálním vyšetřovacím metodám někdejšího šéfa legendární pražské mordparty Jiřího Markoviče, mezi jehož nejznámější případy patří dopadení Ladislava Hojera. Právě na vyšetřování nejděsivějšího vraha normalizačního Československa a na zvláštní vztah mezi Jiřím Markovičem a Ladislavem Hojerem, se série zaměřuje. Sám Jiří Markovič v posledním roce svého života, kdy bojoval s vážným onemocněním, jemuž v loňském říjnu podlehl, s tvůrci na sérii intenzivně spolupracoval. „Celou dobu jsme se scházeli v jeho oblíbené hospůdce, kde ho všichni znali jako legendárního kriminalistu. I díky tomu mohl scenárista Jaroslav Hruška napsat text, ve kterém se odráží celá osobnost Jiřího Markoviče,“ vzpomíná kreativní producent Voyo Tomáš Hruška.

Serial Killer je mezinárodní český festival televizní a online seriálové tvorby. Jedná se o první akci svého druhu ve střední a východní Evropě. Festival, který se každoročně koná v Brně, má za cíl ukazovat současné a kvalitní evropské seriály. Proběhla zde například předpremiéra úspěšného seriálu Most! nebo webseriálu #martyisdead, který později vyhrál Emmy International a je také ke zhlédnutí na Voyo. Festival také každoročně uděluje cenu Progressive Killer pro mimořádnou osobnost evropské seriálové tvorby. Loňským laureátem se stal Michal Reitler, ředitel vývoje TV Nova a Voyo.

Zdroj a foto: TV Nova

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *