Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Bydlení

Blíží se obávaný vánoční úklid aneb zkuste to letos v klidu a pohodě

Období vánočních svátků nám po roce pomalu klepe na dveře. Jenže než se v našich domovech rozhostí pokojná atmosféra, je potřeba stihnout plno věcí. Nakupování dárků, shánění dobrot na štědrovečerní tabuli, pečení vánočního cukroví a k tomu generální úklid. Tohle všechno by za jeden den nezvládl opravdu nikdo. Co to letos zkusit jinak a pořádně se připravit? Uvidíte, že nakonec půjde všechna práce bez stresu a vy si užijete různá vánoční i předvánoční setkání plná klidu, vůně a čistoty.

Řiďte se základními pravidly
Určitě není v našich silách stihnout celý úklid za jediný den. Proto s ním klidně začněte několik týdnů před Vánoci. Napište si seznam veškerých úkolů, které chcete stihnout, zkontrolujte, zda máte dostatek všech čisticích prostředků, a pusťte se do toho.

Nejdříve začněte s časově náročnými aktivitami, jako je třeba mytí oken. Ta v první řadě pořádně umyjte teplou vodou a zbavte je těch největších nečistot. Nezapomínejte také na různé záhyby, kliky nebo žaluzie. Následně zvolte vhodný čisticí prostředek a skla doleštěte. Pro opravdu dokonale čistá okna bez šmouh vyzkoušejte Clin All in 1 s příjemnou citronovou vůní. Clin odstraňuje nečistoty a poskytuje lesk bez šmouh díky složení s bioalkoholem. Získáte účinnost a ekologii v jednom a vaše okna i zrcadla budou zářit jako nová.

Mezi prvními položkami na vašem seznamu by neměla chybět koupelna. Dobré je začít tím, že vytřídíte starou kosmetiku a vyčistíte všechny povrchy a skříňky. Koupelna je místem, kde se hromadí nejvíce nečistot, proto nezapomínejte na vyčištění veškeré sanitární keramiky, dlaždic a spár. Vyleštěte také zrcadla a vyperte všechny předložky. Skvělým pomocníkem vám může být koupelnový čistič Bref, který účinně odstraňuje nečistoty a zbytky vodního kamene. Stačí nanést na povrch a nechat působit, poté už jen setřít a můžete se těšit z hygienicky čisté koupelny. A pro vaši toaletu je to nový Bref Spa Moments. Nové kuličky do záchodu s unikátním složením s pečlivě vybranými esenciálními oleji přemění vaši toaletu na domácí wellness a udrží ji dokonale svěží a čistou přes celé svátky. Nová řada přichází hned ve třech variantách: lehká a svěží Harmony, květinová a energetizující Vitality, moderní a čistá Serenity. Kterou si vyberete?

Pozornost si zaslouží také bytový textil a šatník
Na řadě je ložnice. Nejprve sundejte ložní prádlo a dejte jej prát. Pokud je to možné, vyperte také polštáře a deky. Následně vyčistěte postelový rám a vysajte matraci. Stejně tak postupujte u šatní skříně. Oblečení vyndejte a protřiďte. Kousky, které nenosíte nebo se vám už nelíbí, můžete poslat dál, určitě udělají radost. Tomu stávajícímu dopřejte kvalitní péči se speciálními pracími prostředky Perwoll Renew, které zajistí šetrné praní a jsou vhodné i pro kousky z jemných tkanin, postarají se o čistotu oblečení, obnovu vláken i oživení barev. Díky správné péči vám tak oblečení poslouží dlouhá léta a vy tak budete za hvězdu nejen u štědrovečerní večeře.

Kuchyně je vaší vizitkou
Období před vánočními svátky však není jen o úklidu. Často se setkáváme s našimi blízkými a těmi, se kterými jsme se již delší čas neviděli. I před nimi se můžete blýsknout zářivě čistou kuchyní a lesklým nádobím. K dosažení skvělého výsledku při mytí nádobí v myčce vyzkoušejte nové kapsle na nádobí Somat Excellence 4v1 – spolehnout se na ně můžete i při použití programu ECO a při nízkých teplotách. Kapsle nabízejí čtyři funkce: hloubkové čištění pro rozpouštění připálených zbytků jídla a usazené mastnoty, dokonalý lesk, ochranu choulostivého nádobí před korozí a péči o myčku. Rychle se rozpouštějící prémiové kapsle kombinují práškový mycí prostředek a tři pevné gelové komory, to vše v biologicky odbouratelné a ve vodě 100% rozpustné fólii.

A pokud myčku na nádobí nemáte, neklesejte na mysli. Zářivě čistého nádobí dosáhnete díky tekutému prostředku Pur Power Lemon. Díky novému složení jednoduše odstraníte mastnotu, škrob i zaschlé zbytky jídla z velkého množství nádobí.  S jeho účinnou složkou Pur Cold-active můžete umývat nádobí i ve studenější vodě a ušetřit tak energii. Nemusíte se obávat zhoršení výsledků mytí, vaše nádobí zůstane i nadále dokonale čisté.

A malá rada na závěr. Zkuste si uklízení zpříjemnit svými oblíbenými písničkami nebo nějakým krásným filmem. Uvidíte, že to půjde mnohem lépe. A že něco nestíháte? Nezoufejte, rozhodně to nestojí za to, abyste si tím kazili nejkrásnější období v roce.

Zdroj a foto: www.henkel.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *