Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Kosmetika

Značka Bouclème a její vyhlášená péče o kudrnaté vlasy – milujte své kudrny a díky správné péči je mějte jen pro radost, ne pro starost

Bohatá kudrnatá hříva je nádherná a mnoho žen po ní touží, ale… Jak dojde na péči, majitelky bujných kudrlin ví své. Často za sebou mají náročná období experimentů se šampony a stylingovými přípravky, které by jim konečně sedly a nedělaly jim z krásných vlasů nepoddajnou suchou hmotu bez špetky lesku.  

A právě nelehkého úkolu vytvořit systém ideální péče pro kudrnaté vlasy všech textur se velmi úspěšně zhostila britská značka Bouclème, kterou založila Michele Scott-Lynchová.

Nabízí komplexní každodenní péči a všechny produkty Bouclème jsou plné mimořádně účinných aktivních přírodních látek, které nejen že vlasy přímo vyživují a hydratují, ale podporují i přirozenou schopnost vlasu si hydrataci co nejdéle udržet. Obsahují pečlivě vybrané kombinace vzácných olejů a rostlinných výtažků, v některých produktech je zastoupen např. i med plný důležitých vitamínů a živin. Součástí filozofie značky Bouclème je i důsledná snaha o ekologickou udržitelnost.

Systém péče Bouclème má 3 kroky: čištění, vyživení a definování/styling vlasů. Některé přípravky jsou určené na všechny typy kudrnatých a vlnitých vlasů, některé se zaměřují jen na určitý typ kudrlin nebo vln nebo i konkrétní problém, např. krepatění.

Čisticí přípravky Bouclème, které záměrně nejsou nazývané šampony, jsou dnes již vyloženě známé tím, že nepění – všechny pěnivé přísady totiž vlas vysušují a narušují jeho přirozené olejové složky. Jako jedna z mála značek se Bouclème v tomto ohledu snaží o edukaci a nechce jen slepě vycházet vstříc klasickým očekávání, které jdou naopak proti skutečným potřebám vlasu s vlnitou nebo kudrnatou texturou.

Sama zakladatelka Michele a její dvě dcerky kudrnaté vlasy mají, mise Bouclème byla tedy od počátku jasná: naformulovat po všech stránkách tu nejlepší a nejšetrnější přírodní vlasovou kosmetiku specializovanou na kudrnaté vlasy.

„Když se narodily moje dvě holčičky, bylo pro mě důležité, aby své kudrnaté vlásky milovaly. Musela jsem se pro ně stát vzorem. Moc jsem chtěla, aby se holky ráno probouzely s radostí a ne s očima pro pláč, protože by je trápily jejich vlasy, tak jak trápily mě, když jsem byla malá. Kudrnaté vlasy jsou sušší a křehčí než jiné typy vlasů. Vyžadují vyživující složky, které proniknou do vlasového vlákna, kde pomáhají hydratovat a posílit kutikulu zevnitř. Chtěla jsem vytvořit řadu produktů, které budou obsahovat čistě přírodní aktivní látky. Ty dodají vlasům hydrataci tam, kde je to potřeba, a při dlouhodobém používání pomohou zlepšit stav kudrlin,“ vypráví o příběhu Bouclème Michelle Scott-Lynchová.

Produkty Bouclème jsou testovány na vlnách, vlnkách a kudrlinách, ne na zvířatech.

Obaly vyrobené z plastu z cukrové třtiny jsou recyklovatelné a všechny složky produktů biologicky odbouratelné. Bouclème je symbol vynikající britské kvality v kombinaci s moderní ekologickou udržitelností.

Zdroj a foto: Bouclème

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *