Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

CelebrityZábava

Vánoční galakoncert Orchestru Karla Vlacha: Nejkrásnější vánoční melodie, narozeninové vyznání Václava Noida Bárty manželce, neskutečná Bára Basiková, nádherná Gondíková i odvážná taneční čísla!

Tohle by od nejstaršího českého orchestru čekal málokdo! Orchestr Karla Vlacha, který brzy oslaví 85 let na scéně, letos už podruhé ukázal, že dokáže oslovit děti, teenagery i dávno dospělé. Po vyprodaném jarním galakoncertu, si své gala zopakoval a spolu s Václavem Noidem Bártou, Bárou Basikovou a Janem Bendigem vánočně naladil opět plné Kongresové centrum Praha. Večerem opět s vtipem provedla Adéla Gondíková.

Nejznámější vánoční české i světové hity, písně, které nestárnou a které Orchestr Karla Vlacha hraje s nejpopulárnějšími českými zpěváky už desítky let, ale i dechberoucí árie, třeba z Fantoma Opery… V takové atmosféře se ve středu 13. prosince nesl už druhý Galakoncert Orchestru Karla Vlacha, tentokrát s podtitulem Nejen o Vánocích…

Spolu s Orchestrem Karla Vlacha a jeho sólisty tentokrát vystoupila Bára Basiková, Jan Bendig a jarní úspěch zopakoval i Václav Noid Bárta. Ten si kromě bezchybného výkonu připravil také jedno velké překvapení pro svoji manželku Elišku, která ten den slavila narozeniny. Poté, co zazpíval svoji vlastní píseň Pust mě dál, vrátil se na podium s pugétem rudých růží a slovy: „Snad mi prominete, že přicházím s jednou osobní věcí. Já mám tady mezi vámi v publiku moji milovanou ženu a ona má narozeniny. Lásko, všechno nejlepší! Jsi nejlepší žena na světě a nejlepší maminka našich dětí,“ vyznal před dojatým Kongresovým centrem lásku své ženě Václav Noid Bárta a s celým sálem zapěl známou narozeninovou melodii. Tolik gratulantů v jeden moment Eliška Bártová jistě ještě nikdy neměla.

Dech publiku vyrazila i Bára Basiková, když společně s Václavem Noidem Bártou vystřihli oslnivou árii Phanthom Of The Opera, kterou v tělese muzikantů doprovodil i její zeť, manžel dcery Anny, bubeník Johny Kabát. Bára Basiková byla ten večer jedinou zpěvačkou, kterou s orchestrem kdysi doprovázel i samotný Karel Vlach. Jeho poslání převzal dirigent Dalibor Kapras, který v současnosti Orchestr Karla Vlacha vede. „Mít za zády takové těleso, to vás vždycky nesmírně nabije. S Orchestrem Karla Vlacha jsem zpívala mnohokrát, ale tohle bylo něco ojedinělého. Byla to výzva, protože repertoár byl složený s písní, které znám, ale i z úplně nových, které jsme zkoušeli jen pro tento večer. Moc jsem se na tento koncert těšila,“ říká Bára Basiková. Pro Jana Bendiga byl galakoncert vůbec první spoluprací s Orchestrem Karla Vlacha.

Při galakoncertu okouzlila v hned v úvodu jeho moderátorka Adéla Gondíková, která vynesla nádhernou róbu, která podtrhla její dokonalou postavu, jíž jí mohou závidět o generace mladší ženy. A opět si s Orchestrem střihla otvírací píseň večera.

V hledišti se nechali vánočními melodiemi unést, sexy tanečními čísly oslnit a dětským pěveckým sborem Coro Piccolo dojmout Jaroslav Satoranský, Marie Tomsová nebo Lucie Borhyová s partnerem a dětmi. „Užívám si to tady maximálně, protože já miluju Vánoce a všechny vánoční písničky. Je to tu pro mě takový dárek k svátku. Užíváme si to tady s celou rodinou, děti jsou nadšené. Zazněly tady všechny písničky, které mám ráda. Máme vánoční tradici, kdy si před rozbalováním dárků u stromečku zpíváme Narodil se Kristus Pán, i to tady zaznělo. Je to moc krásný koncert,“ netajila radost z koncertu Lucie Borhyová.

Orchestr Karla Vlacha už se nyní připravuje na svůj další, v pořadí již třetí galakoncert. Ten proběhne opět v Kongresovém centru Praha již 20. dubna a tentokrát přinese ty nejlepší filmové a muzikálové melodie. S orchestrem tentokrát vystoupí Hana Holišová, Tereza Mašková a tradičně Václav Noid Bárta. Vstupenky jsou již v prodeji v síti GoOut. Orchestr v rámci tohoto koncertu oslaví své 85. výročí.

S instrumentálním mistrovstvím Orchestru Karla Vlacha v minulosti spojila svá jména řada vynikajících muzikantů a zpěváků, např. Rudolf Cortés, Yvetta Simonová, Milan Chladil, Karel Štědrý, Eva Pilarová, Karel Černoch, nebo Marta Kubišová. Orchestr je jedním z nejvýznamnějších představitelů swingové, jazzové, taneční a populární hudby.

Foto: Jan Urbánek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *