Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Ze života

Nadační fond Dům Ronalda McDonalda získal rekordní částku na provoz a novou stavbu

Prodejem designových náplastí se minulý rok v prosinci podařilo vybrat více než 4,7 milionu korun na provoz pražského Domu Ronalda McDonalda ve FN Motol a také na stavbu dalšího Domu, tentokrát na Moravě.

Tradiční prosincová charitativní akce, jejímž prostřednictvím mohou zájemci podpořit nadační fond Dům Ronalda McDonalda a jím provozovaný stejnojmenný Dům ve FN Motol přinesla nebývalý úspěch. Prodejem designových náplastí se vybralo celkem 4 783 052 korun, které podpoří nejen provoz současného pražského Domu, ale také stavbu nového Domu, který nadační fond plánuje realizovat na Moravě.

Nadační fond Dům Ronalda McDonalda vybudoval a provozuje Dům Ronalda McDonalda, který již více jak rok v areálu pražské Fakultní nemocnici v Motole poskytuje zdarma ubytování rodinám dlouhodobě nemocných dětí. Že Dům stojí v areálu pražské motolské nemocnice, není náhodou. Za specializovanou léčbou do FN Motol přijíždí malí pacienti z celé země. Vedle řady pracovišť, která jsou v tomto zařízení jediná svého druhu, je zde i největší onkologické a hematologické centrum pro děti. Dům Ronalda McDonalda nabízí rodinám plnohodnotný odpočinek i zázemí, které podporuje jejich psychiku, aby se mohly co nejvíce věnovat svému nemocnému dítěti a aby celá rodina mohla zůstat pohromadě. Ubytování v Domě jim umožňuje nejen být neustále dítěti nablízku, ale i pomáhat zdravotnickému personálu s péčí o dítě čili aktivně se zapojit při jeho léčbě. Projekt Domu je tak ukázkou úspěšné kooperace mezi neziskovým sektorem a veřejným zdravotnickým zařízením a praktickou realizací přístupu k poskytování léčebné péče, která je zaměřená na rodinu, tj. Family Centered Care. Ta přináší nesporné výhody pro rodiče, nemocné děti i samotný zdravotnický personál.

Zdroj a foto: Nadační fond Dům Ronalda McDonalda 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *