Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Jídlo a pití

Zamilujte se v květnu do pečení

Ne nadarmo se květnu přezdívá měsíc lásky. Oslavujeme během něj totiž jak lásku partnerskou, tak mateřskou a připomínáme si, že existuje i láska sourozenecká, otcovská, mezigenerační a neméně důležitá sebeláska. Květen máme neodmyslitelně spojený s polibkem pod rozkvetlou třešní a láskou jako takovou. Například s láskou upečený dezert je skvělou příležitostí potěšit své blízké, a i beze slov jim vyjádřit naše city.

Jeden z kultovních hollywoodských romantických filmů nám říká, že láska je všude kolem nás. Autoři se v tomhle ohledu nespletli. Právě v květnu, který je mnohými označován za měsíc lásky, si připomínáme nejen 1. máj coby svátek zamilovaných, ale také Den matek, a tedy lásku mezi různými generacemi. V dnešní době je zároveň důležité nezapomínat také na sebelásku, kterou bychom, stejně jako ostatní druhy lásky, měli pěstovat po celý rok.

Květen je zároveň obdobím vrcholícího jara a energie, které s sebou naplno probuzená příroda a krásné počasí přináší. Aprílové přeháňky máme za sebou a na dveře už pomalu klepe léto a prázdniny. Dohromady je to ideální čas na vyzkoušení nových receptů na dezerty, abychom sladký polibek pod třešní mohli doplnit o nějakou tu dobrotu. Ostatně další slavná pravda říká, že láska prochází žaludkem.

Splněný čokoládový sen
Milenci i dlouhodobí životní partneři se často obdarovávají čokoládou. Tato sladká pochoutka je pro mnohé doslova synonymem lásky a zamilovanosti a je také velmi oblíbenou ingrediencí při přípravě dezertů.

Pro vytvoření výjimečné čokoládové pochoutky pro svého partnera či blízké nemusíte mít zkušenosti cukrářských mistrů. S novinkou Choco Love Dr. Oetker můžete doma snadno a rychle připravit 4 horké čokoládové dortíčky, které ze světa známe pod jménem lava cake. Novinka obsahuje už i 4 formičky, takže potřebovat budete jen 150 ml mléka a za 10 minut máte hotovo. Na závěr jen rozkrojíte a můžete se těšit na čokoládové potěšení, které si bude skvěle rozumět třeba s vanilkovou zmrzlinou, jahodovou omáčkou nebo čerstvým ovocem.

Zamilované zdobení bude bavit nejen děti
Pokud chcete své sladké dobroty povýšit na vyznání lásky, použijte zdobení Srdíčka Dr. Oetker. Dvoubarevné cukrové zdobení si oblíbí především děti, které chtějí pro svoje maminky, tatínky či babičky připravit slavnostní sladké překvapení. Díky praktické dóze s dávkovací mřížkou máte navíc jistotu, že zdobení skutečně skončí na dezertu, a ne všude kolem.

Cukrová srdíčka využijete v průběhu celého roku, protože každý den se najde důvod, proč si vyjadřovat vzájemnou lásku a podporu. Ozdobit s nimi můžete zmrzlinu pro děti, puding či oblíbenou kaši pro celou rodinu, cukroví i dort k výročí se svou drahou polovičkou.

Romantické cupcakes
Roztomilé malé dortíky se smetanovou náplní a zdobením jsou ideálním pohoštěním při rodinných setkáních a oslavách. Tyto romantické vanilko-malinové cupcakes vykouzlí úsměv na tváři doslova všem.

V míse smíchejte 320 g hladké mouky, 160 g cukru, 1 balíček Vanilkového cukru Dr. Oetker a 1 balení Kypřicího prášku do pečiva s vinným kamenem Dr. Oetker.  Přidejte 80 g změklého másla, 200 ml mléka a 2 vejce a vypracujte těsto, které poté naneste do papírových košíčků ve formě. Do středu těsta vložte malinu a zlehka jí zatlačte dovnitř. Pečte 15 minut na 180 stupňů. Po dopečení nechte muffiny vychladnout a mezitím si připravte smetanovou malinovou náplň.

Na její přípravu budete potřebovat 1 balíček Malinové náplně Dr. Oetker a 400-500 ml smetany ke šlehání (33 %). Po vyšlehání dejte náplň do cukrářského sáčku a ozdobte muffiny podle své fantazie. Kromě zdobení celými či krájenými malinami můžete pro ještě více romantický nádech ozdobit cupcaky Srdíčky Dr. Oetker.

Více chutných receptů naleznete na webu: Naše recepty | Dr. Oetker.

Zdroj a foto: Dr. Oetker

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *