Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Ze života

Víte, že léčebné lázně a wellness nejsou to samé?

Ačkoli oba koncepty slouží k podpoře zdraví a pohody, jejich přístupy, cíle a využívané metody se značně liší. V tomto článku se podíváme na klíčové rozdíly mezi léčebnými lázněmi a wellness, aby bylo jasné, co od každého z nich můžete očekávat. 

Léčebné lázně
Léčebné lázně využívají k léčbě přírodní léčivé zdroje, které jsou vždy unikátní pro dané místo. Mezi ty patří minerální vody, bahna (peloidy), plyny a celkové léčivé klima. A jsou to právě přírodní léčivé zdroje, které spolu s progresivními léčebnými a rehabilitačními metodami odlišují léčebné lázeňství od wellness, které můžete také najít v lázeňských místech či kdekoli jinde.  Pokud chcete, aby měl pobyt v lázní skutečný efekt na naše zdraví, je třeba zamířit do léčebných lázní. Při výběru vhodných lázní může napovědět i jejich členství ve Svazu léčebných lázní ČR, který sdružuje pouze léčebné lázně, jež jsou zároveň zdravotnickými zařízeními.

Rozhodně se nejedná ale o zařízení jen pro nemocné nebo osoby po operaci. Naopak pravidelné krátké pobyty v lázních jsou pro zdraví velmi prospěšné a jsou důležitou prevencí zdravotních problémů.

Wellness
Wellness je všeobecný název pro relaxační zařízení, které spojuje vířivé vany, sauny a mnoho dalšího relaxačního vybavení. Tyto aktivity jsou obvykle dostupné v rámci wellness center, hotelů nebo resortů a jsou zaměřeny na podporu zdravého životního stylu. Pobyty ve wellness vám pomohou v navození psychické pohody a na chvíli vypnout od každodenního shonu. Cenově se od pobytů v léčebných lázních zásadně neliší.

Foto: archiv

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *