Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Zvířata

Májová Zoo Praha: Slunící se zvířata a prodloužená otevírací doba

Osmičlenná gorilí tlupa v Rezervaci Dja tento týden navštívila venkovní výběh poprvé s oběma mláďaty. Pod širým nebem už se pasou i žirafy, zebry či antilopy ve velkém africkém výběhu, hroši se střídavě sluní a koupou v bazénu a sloni si dopřávají první jarní bahenní lázně. Ven z pavilonu vycházejí i lvi nebo tygři a celá řada ptačích druhů hnízdí napříč areálem. Vlivem teplého počasí i stále pozdějších západů slunce prodlužuje Zoo Praha ode dneška také svou otevírací dobu až do 19 hodin – výjimečně o měsíc dřív než obvykle.

„Při nynějších denních teplotách kolem dvaceti stupňů Celsia návštěvníci spatří venku drtivou většinu zvířat v Zoo Praha po celý den. Gorily nížinné v Rezervaci Dja mají i s ohledem na choulostivá mláďata trochu odlišný režim, největší šanci je pozorovat při pastvě na čerstvé trávě mají lidé mezi desátou a druhou hodinou,“ radí zoologický náměstek Zoo Praha Jaroslav Šimek.

Zoo Praha je od 1. května otevřená od 9 do 19 hodin. Jak ušetřit čas i peníze pomocí elektronické vstupenky nebo který den či vchod do zoo je nejmíň vytížený? Odpovědi na tyto i další otázky naleznete v našich tipech pro návštěvu Zoo Praha: https://www.zoopraha.cz/aktualne/14642-deset-tipu-pro-navstevu-zoo-praha.

 Zdroj a foto: Oliver Le Que, Zoo Praha

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *