Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

CelebrityZábava

Lucie Vondráčková zpívá s Lollipopz, Kájou a Danem Vrbou pro Princeznu na hrášku s Dagmar Havlovou a Pavlem Křížem

Každá pořádná pohádka potřebuje hudební hit a Princezna na hrášku, která se v kinech představí už 30. května, není výjimkou. Pro nesmrtelný příběh Hanse Christiana Andersena, který na plátno převedla režisérka Martina Adamcová a v němž dostali role i Dagmar Havlová nebo Pavel Kříž, napsal ústřední písničku skladatel a hudebník Daniel Vrba.

A nedávno se sešel v pražském studiu Rooftop s Lucií Vondráčkovou, která v pohádce také hraje, dívčí kapelou Lollipopz a Kájou (samozřejmě ve dvojici s Bambuláčkem), aby písničku s názvem Hrášek nahráli. Ta bude v nejbližších dnech na blížící se premiéru upozorňovat a také se stane jeho ústřední melodií.

Scenáristka a producentka: Není nikdo zajímavější
„Když jsme přemýšleli, kdo by měl písničku s Luckou Vondráčkovou zpívat, uvědomili jsme si, že nikdo jiný, než Lollipopz a Kája s Bambuláčkem – vždyť oni zpívají pro naši cílovku. A nikdo silnější, nikdo zajímavější, kdo takovým hlasem promlouvá k naší cílovce, v Česku prostě není,“ řekla na úvod natáčení songu scenáristka a producentka Princezny na hrášku Pavla Krečmerová.

Autor: Z pohledu hrášku
A o čem písnička vlastně je? O tom už její autor Daniel Vrba: „Vyprávíme malý příběh z pozice hrášku, co vlastně prožívá v té pohádce: Každý večer je s princeznou, ale potom na celý den ta princezna vypadne pryč, a on v její komnatě zůstane sám. Potom tam chudák brečí…,“ vysvětluje Vrba.

Lucie Vondráčková: Přinesla jsem trdloidní barvu
Jeden z hlasů, které v nové písničce zní, je ten herečky a zpěvačky Lucie Vondráčkové. „Já jsem k té písničce přišla jako slepej k houslím! Ale je nádherně napsaná, líbilo se mi, že je napsaná z pohledu toho nešťastného hrášku z názvu pohádky, to je hezky originální. A já jsem do ní jako Trdlo přinesla jen takovou trdloidní barvu, aby to bylo ještě o trochu roztomilejší, pokud to tedy ještě jde,“ usmívá se Lucie a poukazuje na svoji postavu, kterou si v pohádce zahrála.

A doplňuje: „Je to taková postavička, co nosí na hlavě dva trdelníky a je tajně zamilovaná do prince. Jenže ten má oči jen pro princeznu, a kvůli tomu je Trdlo poněkud nešťastné, protože si na něj myslí také. Nemá štěstí v lásce a vždycky všechno poplete.“

Lollipopz: Čiré nadšení
Dětské, respektive dívčí hlasy v písničce obstaraly členky populární kapely Lollipopz, které charakterizují pastelově barevné paruky. „Mně se hrozně líbí, že ta písnička není taková jako ostatní písničky v pohádkách, je taková víc nabíjející,“ říká „růžová“ Neli. „A když jsem slyšela, že ji s námi bude zpívat Lucka Vondráčková, byla jsem paf a málem jsem začala brečet radostí. Byla jsem megašťastná,“ dodává.

„Já úplně souhlasím s Nelčou, byla jsem extrémně nadšená, Lucku jsem znala z několika filmů a hrozně jsem se na ni těšila. A byla super,“ dodává „modrá“ Anet a přidává se i „žlutá“ Míša, které se Lucie líbí jako zpěvačka i jako herečka.

„Zelená“ Amy si cení i toho, jaká Lucie Vondráčková byla. „Ona je nejen sympatická, ale také hrozně příjemná,“ vypráví mladá zpěvačka, která si s kapelou odskočila na nahrávání písničky od náročného koncertního programu Lollipopz, který bude pokračovat do i během léta.

Kája a Bambuláček:
Podobně jako Lollipopz si poprvé k filmové písničce přičichla i dětmi vzývaná Kája s Bambuláčkem. „Ta písnička je opravdu super. Je o hrášku z pohádky, není utahaná, pěkně se rozjede a je chytlavá. Vypráví o pocitech toho hrášku, když leží pod matrací, jak mu chybí princezny, protože by sám nějakou tu princeznu chtěl,“ usmívá se Kája.

O pohádce Princezna na hrášku
Na pohádkovém francouzském zámku probudí princeznu Agnès de Sully de Montana Bleue jednoho dne hrozivé burácení davu pod okny. V zemi se bouří nespokojený lid a ona se musí okamžitě dostat do bezpečí. Na vznešené róby, ani plné truhlice není čas, stává se tedy vyhnankyní. Na radu své komorné se vydává do dávno zapomenuté rodné země, až do dalekých Čech, kde ji ale nedůvěřivá Hraběnka, poté, co se její syn do Agnès zamiluje, podrobí přísné zkoušce, kterou všichni tak dobře známe: nechá ji nemilosrdně ustlat na malém zeleném hrášku. Uspěje princezna v osvědčeném testu a prokáže svůj vznešený původ? Anebo po dlouhé vyčerpávající cestě usne hlubokým spánkem? V pohádce hrají Jasmína Houf, Dagmar Havlová, Lucie Vondráčková, Pavel Kříž, Ladislav Korbel, Zuska Velichová, Martina Adamcová a další, do kin distribuuje Bontonfilm.

O autorkách Princezny na hrášku
Na námět slavné pohádky dánského spisovatele Hanse Christiana Andersena napsala scénář Pavla Krečmerová a natočila ji v současnosti v Kanadě žijící Martina Adamcová. Ta se do srdcí českých diváků zapsala jako herečka, a to hned ve svém prvním celovečerním filmu Tankový prapor, kde si zahrála svůdnou četařku Babinčákovou.

YouTubový kanál Káji a Bambuláčka: https://www.youtube.com/channel/UCPwbqHqCYQrZqYLkb1J85QQ
YouTubový kanál Lollipopz: https://www.youtube.com/channel/UCHorXrLvLRI6999Iz1UDDgQ

Aktuální přehled koncertů Lollipopz a Káji s Bambuláčkem: www.akcicky.cz

Foto: Kawaii Production

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *