Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Móda

Košilové šaty: Vytvořte neodolatelné kombinace a outfity

Hitem nejen letošní sezóny jsou pohodlné a stylové košilové šaty. Tento univerzální kousek oblečení můžete nosit na sto způsobů. A díky každému z nich vypadat stylově a neodolatelně.

Může se zdát, že jsou jednotlivé modely košilových šatů velmi podobné. Není tomu tak. Existuje nespočet variant, které lze přizpůsobit každé postavě a které vám rozhodně budou slušet. Od střihů, vzorů, barevného provedení nebo délky – košilové šaty tu zkrátka existují pro každého.

Jak správně vybrat košilové šaty?
Prvním kritériem pro výběr košilových šatů je jejich délka – zvolit můžete midi, maxi nebo mini variantu. Košilové šaty áčkového střihu sluší postavám bez rozdílu. Nikde by vás neměly tlačit a celkově by vám měly být maximálně pohodlné, ale další specifika výběru jsou čistě na vás a vašem stylu.

Košilové šaty a boty
Obuv je klíčovým doplňkem, který může změnit celkový dojem z vašeho outfitu. Ke košilovým šatům můžete naštěstí obout téměř cokoliv. Pro elegantní vzhled vybírejte lodičky nebo baleríny. Pro neformální styl se skvěle hodí sneakersky nebo mokasíny. Na podzim a v zimě můžete košilové šaty zkombinovat s vysokými kozačkami nebo s kotníkovými botami.

Jaký materiál košilových šatů zvolit?
Výběr materiálu je dalším důležitým faktorem pro výběr. Pro léto jsou nejpraktičtější lehké bavlněné šaty nebo šaty s příměsí lnu, které jsou dostatečně vzdušné a dovolí vaší pokožce dýchat. Džínovina se zase hodí pro chladnější měsíce. Na večerní a formálnější události využijete košilové šaty z viskózy nebo saténu.

Jak kombinovat košilové šaty? Je to jednodušší, než si myslíte. Podívali jsme se na pět oblíbených variant, kdy vás košilové šaty rozhodně nenechají ve štychu.

Košilové šaty a džínová bunda
Košilové šaty využijete do města i do práce – držte se nicméně i doporučeného dress-codu dané organizace. Skvěle šaty vypadají doplněné sakem, kterým vytvoříte profesionální look. Šaty tvoří nerozlučné duo také s džínovou bundou. Ta dodá vašemu looku neotřelý ležérní vzhled. Business skončil, je na čase zábava!

TIP: Ke džínové bundě přidejte doplňky z eko nebo umělé kůže. Nešlápnete vedle ani s páskovými kotníkovými botami.

Košilové šaty jako vrchní vrstva
Rovný střih košilových šatů můžete využít i v chladnějších dnech, kdy je oblečete jako vrchní vrstvu místo kardiganu nebo svetříku. Doplnit je můžete plátěnými kalhotami i legínami. Košili/šaty můžete nechat rozepnutou, nebo zapnout a přepásat.

S rolákem do zimy i do chladna
Košilové šaty můžete nosit jako klasickou košili, doplněnou rolákem s dlouhým rukávem, který vám zajistí spodní hřejivou vrstvu. Jako svrchní vrstvu si můžete zvolit kabát nebo trenčkot v přírodních barvách a na nohy nazout lodičky.

Košilové šaty s páskem
Méně je více, a někdy stačí opravdu jeden drobný doplněk, který udělá velkou změnu. Jednoduchý způsob, jak dodat košilovým šatům šmrnc, je přidat kontrastní úzký pásek. Pásek zvýrazní pas a vytvoří elegantní siluetu. Tento trik funguje obzvlášť dobře u oversize střihů.

Košilové šaty na večer
Košilové šaty mohou být také skvělou volbou na večerní akci. Vybírejte jednoduchý vzor, který ale doplňte výraznými doplňky: šperky, lodičkami na podpatku a psaníčkem. A pokud se akce koná v během letního dne, nezapomeňte na slaměný klobouk.

Zdroj a foto: sinsay.com/cz/cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *