Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Zábava

Mattoni a Dopravní podnik KV vás opět svezou zdarma do Kyselky. Zdarma bude pro pasažéry i vstup do Mattoni Muzea!

Stejně jako v minulých letech můžete v době Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary navštívit západočeskou obec Kyselka. Zdarma vás odveze Mattoni bus z Karlových Varů. Za projektem stojí Mattoni, která v Kyselce stáčí svou minerální vodu, spolu s Dopravním podnikem Karlovy Vary. V Kyselce mohou pasažéři také zdarma navštívit Mattoni Muzeum, které mapuje historii stáčení minerální vody a firmy Heinricha Mattoniho.

Mattoni bus, který pojede trasu Divadelní náměstí v Karlových Varech – Kyselka a zpět, bude jezdit v období od 29. 6. do 6. 7. 2024 vždy dvakrát denně.

„Domov minerální vody Mattoni je naší srdeční záležitostí a my se jej snažíme dlouhodobě podporovat. Jako hrdý partner Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary chceme kromě bohatého programu v Mattoni Life Baru u Vřídla dát návštěvníkům možnost poznat i okolí Karlových Varů. Mattoni bus odveze zájemce přímo z Divadelního náměstí do Kyselky, kde si mohou užít krásnou a klidnou přírodu, nebo zjistit více o historii značky Mattoni,“ říká Lutfia Volfová, tisková mluvčí Mattoni 1873.

Vůz vyhrazený pro linku Mattoni busu patří k nejmodernějším typům a jeho poznávacím znamením je polep Mattoni. „Jsme rádi, že ve spolupráci s Mattoni 1873 můžeme návštěvníkům i místním opět nabídnout bezplatnou a komfortní cestu, jak si zpestřit festivalový program a poznat další krásná místa v blízkém okolí Karlových Varů. Mattoni bus vyráží přímo z centra festivalového dění a jízdní řád byl navržen tak, aby cestující měli dostatek času projít si Muzeum Mattoni či si prohlédnout opravenou Kyselku. Zároveň budou zpět včas na odpolední a večerní program festivalu ve Varech,“ říká místopředseda představenstva DPKV Lukáš Siřínek.

V Kyselce můžete navštívit místní minerální prameny nebo se projít turistickou stezkou „Po stopách skřítků“ či kolem historických budov bývalých lázní.  Za návštěvu stojí i Mattoni Muzeum, které se nachází ve zrekonstruovaném Löschnerově pavilonu, původní stáčírně Mattoni. Muzeum představuje historii firmy od jejího založení obchodníkem Heinrichem Mattonim v roce 1873 dodnes. Expozice nabízí historické artefakty i moderní interaktivní prvky a dobové kostýmy, inspirované těmi ze seriálu Já, Mattoni.  V letošní sezóně si zde návštěvníci mohou nově prohlédnout také unikátní „vodní“ šaty, které vznikly k výročí 150. let Mattoni a byly představeny na loňském ročníku filmového festivalu.

Po dobu konání Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary je Mattoni Muzeum otevřeno každý den od 9 do 16 hodin. Po předložení bezplatné jízdenky, kterou dostanete od řidiče Mattoni busu, získáte vstupné do Mattoni Muzea zdarma.

Časy odjezdu Mattoni busu (29. 6. – 6. 7. 2024):

  • Karlovy Vary – Divadelní náměstí (u Vřídla): 10:00 a 13:30
  • Kyselka – ústí cesty k Mattoni Muzeu: 12:15 a 15:45

Zdroj a foto: Mattoni

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *