Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Zábava

Odstartovalo léto plné lásky, smíchu i tragédií. Začaly Letní shakespearovské slavnosti

Letní shakespearovské slavnosti, nejstarší divadelní přehlídka pod širým nebem, začaly ve středu večer premiérou komedie Marná lásky snaha. Ta zahájila letní sezónu plnou oblíbených Shakespearových her, od bláznivých komedií až po srdcervoucí tragédie. Marná lásky snaha se na Pražském hradě hraje do 19. července, na konci srpna se vrátí a 7. září festival zakončí. Generálním partnerem festivalu je krásných 25 let skupina PPF, jejíž podpora každoročně umožňuje oslavu bardových kultovních děl.

Tohle hřmění se vám zalíbí
V druhé polovině července přijdou na scénu oblíbené tituly Jak se vám líbí a Bouře. Jak se vám líbí, loňská vyprodaná novinka plná lásky i bláznivých situací, se na jeviště vrátí už 21. července. Nespoutaným Ardenským lesem diváky provedou Václav Matějovský, Lucie Štěpánková, Roman Zach, Markéta Děrgelová nebo Pavla Tomicová.

Láska pak ustoupí kouzlům, když se na jeviště přižene magická komedie Bouře režijního dua SKUTR.  V nejkrásnější pozdní hře Williama Shakespeara nás již čtvrtou sezónu svými hereckými výkony okouzlí David Prachař, Eliška Křenková, Zdeněk Piškula, Marek Daniel nebo Josef Polášek. Hromy a blesky budou na Nejvyšším purkrabství létat od 28. července do 4. srpna.

Hamlet letos naposledy
Diváci by si neměli nechat ujít poslední příležitost zažít hereckou symfonii v podání Jaroslava Plesla, Veroniky Khek Kubařové, Veroniky Čermák Mackové či Lenky Vlasákové v oblíbené inscenaci Hamlet. Po krásných osmi letech dojde náš Hamlet k rozhřešení a opustí prkna, která znamenají svět. Hamlet se hraje pouze sedmkrát. Poprvé jej můžete vidět 30. července, a opravdu naposledy pak 5. srpna.

Paničky oslavují zletilost
Po loňské pauze se vrací Veselé paničky windsorské Jiřího Menzela, které ke Slavnostem patří stejně jako k Shakespearovi brk s inkoustem. Populární divadlo s nepřekonatelnými Bolkem Polívkou, Simonou Stašovou a Evou Režnarovou v hlavních rolích nejenže letos oslaví 15 let na repertoáru Slavností, ale také se v jednom ze srpnových večerů, kdy se paničky v Praze hrají, uskuteční slavnostní 250. repríza.

Vstupenky a další informace
Vstupenky je možné zakoupit na stránkách festivalu a v prodejní síti Ticketmaster. O aktualitách jsou diváci informováni prostřednictvím www.shakespeare.cz a na sociálních sítích.

Zdroj a foto: www.shakespeare.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *