Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Zábava

Druhý teaser zve diváky na dlouho očekávaný film Václava Marhoula Nabarvené ptáče

Zářijovou premiéru filmu Nabarvené ptáče režiséra, scenáristy a producenta Václava Marhoula předznamenává v pořadí druhý teaser. Minutová upoutávka běží v kinech, na rozdíl od té první určené pro web. Nový teaser, který se opět obešel beze slov, zachycuje hlavního hrdinu – malého židovského chlapce v podání Petra Kotlára, hvězdného Stellana Skarsgårda v uniformě vojáka Luftwaffe a další postavy dramatického příběhu z 2. světové války.

Adaptace světového bestselleru Jerzy Kosińskeho se natáčela sto dnů během šestnácti měsíců. Točilo se celkem ve 43 lokacích v Čechách, na Slovensku, v Polsku a na Ukrajině, a poslední, v pořadí  3 531. klapka padla 5. července 2018. Kameraman Vladimír Smutný natáčel celý film na černobílý 35 mm negativ ve formátu Cinemascope. Vedle Petra Kotlára a Stellana Skarsgårda si v Nabarveném ptáčeti zahráli Harvey Keitel, Udo Kier, Julian Sands, Barry Pepper, Tim Kalkhof, Alla Sokolova, Alexej Kravčenko, Lech Dyblik, Júlia Valentová či Martin Nahálka. Z českých herců se na plátně objeví například Jitka Čvančarová,  Petr Vaněk, Filip Kaňkovský, Milan Šimáček, Michaela Doležalová či Pavel Kříž.

Film Nabarvené ptáče, jehož premiéra patří k nejočekávanějším událostem kulturního podzimu, sami tvůrci označují za „dlouhý, těžký, kontroverzní, černobílý, velmi drahý a moc se v něm nemluví.“ Film uvede do kin distribuční společnost Bioscop od 12. 9. 2019.

Foto: Bioscop

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *