Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

DětiSport

Děti na startu cvičí dál – online!

Celorepublikový projekt Děti na startu běží sedm let. Za tu dobu přivedl k pohybu 10 000 dětí od 4 do 9 let. A pokračuje i v době pandemie. Jak se cvičí online, popsala autorka projektu Jana Boučková z FISAF.cz.

Probudit v dětech chuť se hýbat, sportovat pro radost, bez stresu z výkonů – to je hlavní myšlenka projektu Děti na startu, který je určen všem dětem bez rozdílu – tedy více i méně pohybově nadaným, štíhlým, s nadváhou, z měst i vesnic, z různých sociálních i ekonomických vrstev. V jeho rámci pomáhají odborně vyškolení trenéři a instruktoři ve školách, družinách, kroužcích, mateřských školách, sportovních klubech i fitness centrech rozvíjet u dětí základní pohybovou motoriku, koordinaci, obratnost, rychlost a sílu.

„Projekt, který vznikl před sedmi lety, se velmi zdárně rozvíjí a do této chvíle se do něj zapojilo už 10 000 dětí z různých středisek po celé republice. Kvůli opatřením souvisejícím s pandemií koronaviru a uzavřením škol ale hrozilo, že se zastaví. Proto jsme přišli s nabídkou pokračovat ve cvičení online,“ říká autorka projektu Děti na startu Jana Boučková z FISAF.cz, která vypracovala i návod na cvičení online. „Těší nás, že mnohá střediska DNS tuto možnost přivítala a mají zájem pokračovat v pohybových aktivitách i v této složité době. Cvičí se v mateřských školách, které nejsou uzavřené, cvičí se pod vedením proškolených pedagogů, s uzavřenou skupinou. Vysíláme prostřednictvím ZOOM (pozn. red.: Zoom Video Communications je softwarová společnost poskytující služby vzdálené konference). Osobně mám vyzkoušenou i online hodinu s dětmi v jedné mateřské škole. Bylo to velmi milé a dojemné setkání. S dětmi jsme se na sebe těšily. Vše se muselo předem připravit a domluvit, ale opět se ukázalo, že je to pouze o přístupu a zájmu učit se nové věci.“

Workshopy plné inspirace
Pro pedagogy, trenéry a všechny, kdo mají zájem cvičit s dětmi, nebo už jsou asistenty projektu Děti na startu, připravili ve FISAF.cz na příští rok také inspirativní workshopy. Například na únorovém workshopu Hry v tělocvičně získá každý z účastníků návod, jak správně cvičit s menšími i většími dětmi, i jak dosáhnout toho, aby byl pro ně pohyb zábavou. Zároveň si odnese i praktický zásobník her. Při dubnovém workshopu s názvem Hry v přírodě je zase na programu přednáška o první pomoci a bezpečném sportování i ukázka zdravotního cvičení. Také účastníci této akce obdrží nápaditý zásobník her. „Obsahem srpnového workshopu nazvaného Zásobník cviků pak bude další inspirace pro cvičení s dětmi ve věku 4-9 let v různých sportovních odvětvích a zároveň představení nového projektu Sport-mánie, která je pokračováním Dětí na startu a je určena dětem ve věku 9-11 let,“ přibližuje zaměření workshopů Jana Boučková z Českého svazu aerobiku a fitness FISAF.cz, a na závěr prozrazuje i nový projekt, který chystají na jaro – školení učitelů ve školách online.

Kalendář workshopů:
Workshop Děti na startu
Kdy? 23. – 24. 1. 2021
Kde? Praha-Klánovice
Kolik to stojí? 2 690 Kč

Inspirativní workshop Hry v tělocvičně
Kdy? 17. 2. 2021
Kde? Praha-Klánovice
Kolik to stojí? 1 000 Kč

Inspirativní workshop Hry v přírodě
Kdy? 16. – 17. 4. 2021
Kde? Tanvald-Český Šumburk
Kolik to stojí? 1 890 Kč

Inspirativní workshop Zásobník cviků
Kdy? 27. 8. 2021
Kde? Praha
Kolik to stojí? 1 490 Kč

Inspirativní školení
Kdy? 28. – 29. 8. 2021
Kde? Praha-Petřiny
Kolik to stojí? 1490 Kč

Děti na startu je úspěšný celorepublikový projekt všeobecné pohybové přípravy, do níž se zapojilo už na 254 středisek a přes 10 000 dětí ve věku od 4 do 9 let. Projekt je zaměřený na rozvoj základní pohybové motoriky, koordinace, obratnosti, rychlosti a síly. Kurzy probíhají pod vedením odborně vyškolených trenérů a instruktorů ve školách, družinách a kroužcích jako součást vyučování nebo po vyučování v mateřských školkách v rámci pohybových aktivit v tělocvičnách, sportovních halách, sokolovnách, sportovních klubech, oddílech či ve fitness centrech. Více na www.detinastartu.czŠkola fitness profesionálů FISAF.cz má více než 25letou praxi s vedením kurzů pro instruktory nejrůznějších forem cvičení. Spolupracuje s největšími kapacitami ve svém oboru. Jako první v ČR jí byla udělena akreditace mezinárodní společnosti Europe Active. Ta představuje nejvyšší možné uznání kvality vzdělávacího systému v oblasti fitness v Evropě a FISAF.cz ji získal pro oblast skupinových cvičení a cvičení pro děti. Více na www.fisaf.cz

Zdroj a foto: www.detinastartu.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *