Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Jídlo a pití

Letos v zimě se zahřejte zlatým mlékem s ghí

Znáte ten pocit, když se vracíte v zimě z bruslení nebo sáňkování a těšíte se na horký nápoj, kterým se zahřejete? Letos můžete vyzkoušet novinku s výjimečnou chutí – tradiční „zlaté mléko“, ve kterém kešu nahradilo mléko a ghí zase máslo, proto ho můžou i ti, kdo se jinak mléku vyhýbají.

„„Zlaté mléko“ už starověká východní medicína ajurvéda považovala za nápoj, který dokáže chránit před nemocemi a pomáhá zachovat vitalitu. Jenže tenhle „elixír zdraví“ může mít spoustu podob. V Indii pijí teplý mléčný nápoj s kurkumou – to nás inspirovalo, a tak vznikla naše nová Ghítela, ve které se snoubí jemné ghí a kešu doplněné kurkumou. Můžete ji jíst jen tak samotnou jako zdravou pochoutku, nebo pár lžiček rozmíchat s horkou vodou – a rázem máte lahodný teplý nápoj, který vás i vaše děti dokonale zahřeje při zimních radovánkách,“ dává tip Andrea Zpěváková Dostálová ze společnosti České ghíčko ve Vysokém Mýtě a dodává: „Navíc díky tomu, že ghí neobsahuje bílkoviny, si ho mohou dovolit konzumovat i lidé, kteří jinak klasické máslo nesmějí z důvodu alergie na kasein (mléčnou bílkovinu). A protože neobsahuje ani laktózu (mléčný cukr), nemusí se ho bát ani ti, kdo mají potíže s jejím trávením.“

Ghí má mnoho podob
Právě tady, ve Vysokém Mýtě, připravují kromě klasického ghíčka i ghí v BIO kvalitě, různě okořeněná ghí pro gurmány – třeba česnekové ghí se solí, kurkumové s pepřem, ghí s chilli nebo skořicové s vanilkou pro přípravu sladkých jídel.

Mezi žádané pochoutky ovšem patří i skvělé oříškové pomazánky Ghítely, které jsou k dostání v pěti příchutích – lískooříšková, arašídová BIO, kešu a kokos, mandle a káva – a nejnovější Ghítela zlaté mléko. A úplnou novinkou jsou i proteinové tyčinky Ghítela Bar, kde můžete vybírat ze čtyř příchutí.

Zájem je velký – dnes míří z Vysokého Mýta za tuzemskými i zahraničními zákazníky 1,5 tuny přepuštěného másla týdně!

Namíchejte si „zlaté mléko“
V zimě je ten správný čas vyzkoušet lahodný nápoj, kterému už ajurvéda přikládala výjimečné účinky a považovala ho za elixír zdraví. „Do uzavíratelné sklenice nalijete 200 ml horké vody, přidejte tři lžíce Ghítely zlaté mléko, pečlivě zašroubujte a několikrát rázně protřepejte. Pak přelijte do hrnků nebo sklenic z varného skla. Věřím, že vás zlaté mléko příjemně zahřeje, dodá energii a celkově přispěje k pohodové zimní atmosféře,“ vzkazuje Andrea Zpěváková Dostálová ze společnosti České ghíčko.

Ghitela zlaté mléko
Umíte si představit „zlaté mléko“ v tuhé podobě? Tak tady ho máte! A mlsat můžete jen tak lžičkou, nebo vykouzlit za pár minut bez vaření opravdové horké zlaté mléko. Základ téhle Ghítely od Českého ghíčka je jemné kešu máslo, a to nahradí kravské mléko. Sladká je díky medu. A koření už je v ghíčku! A že to je hodně vyladěná směs! Dodá vám energii, zasytí, zahřeje a pošimrá vaše chuťové buňky! Ghítelu zlaté mléko koupíte na www.ceskeghicko.cz v balení 200 g za 199 Kč.

Zdroj a foto: www.ceskeghicko.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *