Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

DětiZdraví

Zorientovat se v nepříjemných pocitech, které mohou maminku v počátcích mateřství zaskočit, pomůže nový web, který spouští Sunar

Těhotenství, porod i péče o miminko mají být nejkrásnějším obdobím v životě ženy. Být matkou s sebou ale může přinést i krušné chvíle, na které se nejde nijak připravit. Ukázat, že občasné nepříjemné pocity spojené s mateřstvím jsou zcela v pořádku, se rozhodla značka dětské výživy Sunar. Ta v rámci kampaně Mámou bez příkras spouští nový webový rozcestník, který má maminkám pomoci k lepší orientaci v jejich pocitech a v případě výraznější psychické nepohody je odkázat na jiné maminky, které si podobnými stavy prošly, případně je propojit s vhodným odborníkem.

Psychickými potížemi si během těhotenství nebo po porodu projde každá pátá žena a až 80 % maminek se musí vyrovnávat s nepříjemnými pocity plynoucími z významné změny životního stylu. Žena se v období během těhotenství a po porodu musí vypořádat z řadou hormonálních výkyvů, fyzických změn, únavou i pocitem velké odpovědnosti za miminko. To je pro mnoho žen obrovský šok, protože v médiích, na sociálních sítích, ale i ve svém okolí vidí převážně tu  stránku mateřství. „Počátky mateřství mohou maminky překvapit. Mohou se tak objevit pocity, které by nikdy nečekaly a často nevědí, jak si pomoci nebo se stydí pomoc vyhledat. Proto jsme se rozhodli vytvořit rozcestník, který pomůže maminkám najít podporu, kterou potřebují. Při jeho tvorbě jsme spolupracovali s neziskovou organizací Úsměv mámy, která s maminkami spolupracuje řadu let a dobře rozumí jejich počátečním nejistotám,“ říká Alena Cenkl, marketingová manažerka značky Sunar.

Sunar si klade za cíl poskytnout maminkám možnost otevřeně mluvit o tom, co prožívají a ukazovat mateřství takové, jaké doopravdy je, bez příkras. Každá žena je jiná, stejně jako každé miminko je jiné, a proto i intenzita pocitů, které se s počátkem mateřství pojí, se může lišit. To nejlepší, co pro sebe a své dítě může maminka udělat, je nebát se o svých pocitech otevřeně mluvit. „V rámci projektu Mámou bez příkras chceme přispět k posílení sebejistoty maminek v nové roli a zasadit se o to, aby každá z nich měla možnost prožít spokojené mateřství,“ doplňuje Alena Cenkl.

Přehledný web www.mamoubezprikras.cz pomůže mamince zorientovat se v tom, jaké nejrůznější obtíže řeší ostatní ženy, navede ji na tematické články, poradí, jak rozvíjet svou psychickou pohodu, i to, jak může maminku podpořit její okolí. Díky rozcestníku se maminka naučí rozlišit obtíže, které jsou méně závažného a přechodného charakteru, a které je už nezbytné konzultovat s odborníkem. Jedna z možností, kterou mohou maminky využít, je kontakt na organizaci Úsměv mámy (www.usmevmamy.cz), která organizuje svépomocné podpůrné skupiny v různých městech a propojuje ženy se zkušeností, případně dokáže zprostředkovat další odbornou péči.

Foto: archiv Sunar

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *