Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Zábava

Trocha Klidu jsou v novém singlu high. Znovu ukazují žánrovou různorodost!

Čtvrtek 11. května patřil premiéře nového videoklipu šumperské poprockové kapely Trocha Klidu. Jejich nový počin s názvem Protože jsme high demonstruje pobláznění z protějšku prostřednictvím jarních funky melodií.

V pořadí třetí letošní videoklip kapely nabízí jednoduchou scénu, tematicky různorodé kostýmy i spoustu skrytých vtipů. Kapela tak na chvíli odkládá vážná témata a s jarem se přesouvá k barevně zábavným aranžím, nadsázkám i humorným momentům.

„Vzplanout pro kdejakou holku mi dřív nedělalo problém. Bývalo to dost intenzivní, ve vteřině vidíš všechno to krásný, co v tom člověku je i všechno to krásný, co by mohlo ve společným budoucnu být. Prostě se narychlo zamiluješ do té představy, jaký by to asi bylo. A to je případ i téhle písně, která reflektuje události po jednom koncertu na Přehrady festu, kdy jsme po dlouhé době opět stáli s kapelou na pódiu a zůstávali na noc na večírek“ popisuje vznik písně frontman kapely Daniel Holý. Po dlouhé době však nezpívá jenom samotný Daniel, ale v nahrávce posluchači můžou slyšet i kytaristu Michala, který před lety s Danem kapelu zakládal. „Na kapelním soustředění jsem začal hrát akordický postup a uvědomil jsem si, že je v podobným tempu jak singl Protože jsem high, se kterým jsme nedokázali být všichni úplně spokojení. Zároveň chyběl text druhý sloky a já byl zrovna nesmyslně poblázněný z holky, co jsem sotva znal“ dodává Michal Juřička k procesu tvorby písně.

Tentokrát klip vznikal v téměř domovské Olomouci. Barevně pastelový a dějově obsáhlý klip je dílem autorské dvojice Matyho Zicháčka a Vojty Sukupa, kteří se kolem kapely už nějakou dobu motají. Maty coby manager a Vojta v pozici dvorního fotografa. Díky srdcařské povaze obou zmíněných bylo jasné, že klip dopadne nejlíp jak má. Zároveň si  Produkce nahrávky se opět ujal bubeník kapely Alois Pospíšil, který jí dal dokonalou péči a zvukově ji dostal tam, kde si ji zbytek členů představoval.

Čtyřčlenná formace Trocha Klidu má za sebou úspěšné turné a aktuálně se připravuje na letní koncerty, kdy jako předkapela odjede i několik koncertů k výročí kapely Divokej Bill. Před sebou má taktéž vydání dalšího klipu a v přípravách je i druhé CD, které by mělo být oslavou 10 let od založení kapely.

Foto: archiv kapely Trocha Klidu

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *