Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Ze života

Začíná 4. ročník reality show Lvice. Handicapované ženy v ní překonávají samy sebe

Čtvrtá řada reality show Lvice je tady. Nabízí pohled do zákulisí života handicapovaných žen, které svou dravostí a chutí do života připomínají právě lvice. Diváci se mohou od 5. července těšit na online vysílanou sérii mapující fyzicky i psychicky náročné výkony osmi odvážných žen, které se rozhodly vystoupit ze své komfortní zóny. Cílem tohoto projektu neziskové organizace Cesta za snem je ukázat široké veřejnosti, jak se handicapované ženy vypořádávají s nejrůznějšími překážkami, emocemi a předsudky.

Úkolem účastnic reality show je nejen posouvat vlastní limity či postavit se svému strachu, ale také vzájemně spolupracovat s využitím silných stránek vlastního zdravotního postižení. Podstatnou částí života handicapovaných je i umět si říct o pomoc. Právě prosba o pomoc ale může být pro člověka s postižením velmi nekomfortní. Zdraví lidé zase mnohdy nevědomky nepomáhají efektivně nebo citlivě. Proto se letošní výzvu rozhodly podstoupit kromě šesti žen s handicapem také dvě zaměstnankyně Generali České pojišťovny bez zdravotního postižení. „Očekávám, že mi show dá příležitost nahlédnout do života handicapovaného člověka. Ke splnění výzev bude potřeba spolupracovat a vzájemně si pomáhat, takže to, jak mezi sebou zvládneme komunikovat a rozdělovat si úkoly, bude klíčové“ říká jedna z žen. Diváci se mohou kromě akčních úkolů těšit také na otevřené rozhovory. Ty jim nabídnou možnost seznámit se s životním příběhem všech odvážných účastnic.

Nechybí fyzicky ani psychicky náročné výzvy
Účastnice jsou rozděleny do dvou týmů, ve kterých budou před objektivy kamer postupně plnit různé výzvy. „Diváci se mají opět na co těšit. Vždyť v minulých ročnících prošly Lvice i takovými zkouškami, jako je seskok z letadla, jízda na raftu, moderování nebo přímý kontakt s hady. Show ženám umožňuje sáhnout si na dno svých sil a vyrovnat se s nachystanými překážkami pomocí svých silných stránek. Současně se široké veřejnosti snažíme přiblížit problematiku života lidí s handicapem. I proto se letošní série účastní také nehandicapované ženy,“ odkrývá detaily reality show Heřman Volf z neziskové organizace Cesta za snem.

Generálním partnerem projektu je už třetí rok Generali Česká pojišťovna a.s., které je téma podpory znevýhodněných lidí a komunit velmi blízká. „Jsem velmi ráda, že již čtvrtým rokem můžeme být součástí projektu Lvice a ukazovat, že handicap nemusí být překážkou, jestliže si umíme společně pomoci a podpořit se. Tento rok se nám povedlo spolupráci na projektu posunout ještě dál. A to díky aktivnímu zapojení našich dvou kolegyň, které byly součástí týmů Lvic,“ Monika Majerčíková, manažerka CSR Generali České pojišťovny.

Více informací, představení jednotlivých protagonistek, harmonogram a další důležitá sdělení o projektu naleznete ZDE.

Zdroj a foto: cestazasnem.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *