Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Cestování

3 tipy na vybavení, bez kterého se neobejdete při aktivní dovolené

Léto vybízí k vycestování na nejrůznější místa u nás nebo i za hranice. Každý si svou ideální dovolenou představuje jinak. V případě, že není vaší volbou odpočinek v hotelovém resortu, ale máte raději trošku adrenalinu, přírodu a objevování horských scenérií, je nutné se na takový výlet speciálně vybavit. Poradíme vám, které nezbytnosti byste si měli před odjezdem pořídit.

Funkční oblečení
Jakkoliv se může zdát, že funkční oblečení je záležitost spíše na zimní radovánky, opak je pravdou. Sportovní funkční oblečení na léto vám umožní se na dovolené v přírodě bezpečně a pohodlně pohybovat v jakýchkoliv povětrnostních podmínkách. „V létě se kvůli horku potíme více než obvykle. Je tedy velmi důležité, aby nám oblečení pomáhalo odvádět od těla teplo a pot. Na dovolenou zvolte funkční oblečení, které je především lehké a prodyšné, tedy má nižší gramáž materiálu,” říká Robert Kunorza, výkonný ředitel z Bennonu.

Zapomenout byste neměli ani na bundu, která vás ochrání před větrem a díky tomu nenastydnete. Funkční mikina a kalhoty zajistí volnost pohybu a odvětrávání, což je ideální pro horské aktivity. Takové oblečení by vám mělo vždy perfektně padnout, tzn. nesmí vás škrtit, nebo naopak být příliš volné. Skvělou vychytávkou jsou ploché švy, které neškrábou.

Kvalitní obuv
Výběr kvalitní obuvi je nezbytný nejen pro celkový komfort, ale hlavně pro bezpečnost během nošení. Trekové boty poskytnou důležitou oporu a stabilitu v terénu, a to i v případě, že nesete na zádech těžkou zátěž, například batoh. „Horská procházka znamená kamenitý terén, krátké i dlouhé výstupy a sestupy. Na procházku po kamenech a kořenech je potřeba zpevnění kotníku, abyste předešli případným zraněním a následným bolestem svalů, hlavy či zad, ” radí Robert Kunorza.

Někteří cestovatelé preferují volnočasové sandály. Ty jsou ovšem vhodné pro lehčí trasy nebo zkušené trekaře. „Lehké a prodyšné sandály volte takové, u nichž  lze regulovat velikost v oblasti paty a také kolem obvodu nohy. Vaše chodidla tak budou fixovaná a nehrozí, že by bota nepříjemně tlačila,” dodává Kunorza.

Outdoorové vybavení a příslušenství
Kromě základního vybavení, jako je oblečení a obuv, je důležité i na další nezbytnosti, které vám pomohou užít si outdoorovou dovolenou. Při výběru batohu volte takový, který má dostatek úložného prostoru a je ergonomický. Na kvalitu dbejte i u dalších důležitých drobností, jakými jsou sluneční brýle, ponožky nebo pokrývka hlavy.

Mít s sebou to správné vybavení vám umožní vychutnat si aktivní dovolenou na plno. S kvalitním vybavením, které dostanete na www.bennon.cz, budete připraveni čelit nejrůznějším výzvám horského prostředí, zatímco si v pohodlí vychutnáte krásné výhledy.

Zdroj a foto: Bennon

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *