Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Móda

Port of Stars představuje novou kolekci THE GREAT ESCAPE PT.1 

Jedenáctá kolekce značky Port of Stars vychází z kreativního impulsu plného představivosti a je trefně pojmenována Great Escape pt.1. Objevování v ní představuje niterné ztělesnění sebe sama, je formou úniku do samého nitra tkanin i vlastního já. Daleko za hranice pouhého rozptýlení, očekávání i významu v konvenčním pojetí.

Pohled do nitra odhaluje skrytý význam, spící záblesk, prchavý okamžik ticha a nehybnosti.

Kolekce přináší svěží přístup a neokázalý styl. Těšit se můžete na šaty v užším střihu, které se skvěle kombinují s hřejivými, dvouřadými saky, bombery a parkami. Modely dávají prostor představivosti, v celkovém konceptu hrají důležitou roli detaily a jemné textury tkanin.

Šaty Stella jsou kreativní variací na klasické košilové šaty. Zaujmou trojúhelníkovým předním dílem i detaily na bocích. Jejich atraktivní formu zdůrazňuje ruční steh a zajímavě ji podtrhuje tkanina ze 100% hedvábí ve světlých, kontrastních a béžových tónech.

Součástí poslední kolekce byl top Astrid s plisovanými čelními panely a romantickými rukávy. Tento kousek se stal inspirací pro nové šaty Astrid ve stejném stylu, se skládaným pasem nabíraným k bokům pro zdůraznění křivek těla. Střih je velmi pohodlný, ale zároveň i působivý.

Charakteru kolekce odpovídají i materiály zvolené pro šaty. Najdeme mezi nimi bavlnu s vysokou gramáží, viskózu i lněné směsi. Zlatým hřebem letošní kolekce jsou bundy, primárně oboustranné, s mnoha texturami, vrstvené a vycpané. V kolekci se objevuje krátký, vatovaný Bomber z nylonu, který je jako stvořený pro moderní, sportovní a zábavné stylingové kombinace. Chybět samozřejmě nemohou ani delší kabáty v tmavě modré, mechově zelené a hnědé barvě, které dokonale podtrhnou atmosféru této sezóny.

Zapomenout nesmíme ani na ikonické sukně značky Port of Stars. Kromě oblíbené sukně v kolovém střihu se v nové kolekci objevuje i několik kousků inspirovaných sukní Pleated and Simple.

Použité látky hrají jako obvykle v celkovém pojetí kolekce zásadní roli. Propůjčují jednotlivým kouskům kvalitu, integritu a nádech luxusu. Základní linie značky Port of Stars se nově rozrůstá o dlouhou exkluzivní mikinu, kterou lze nosit také místo bundy. Vybrat si můžete také klasická trika z různých materiálů. Všechny blůzy a topy se výborně kombinují s outfity pro různé denní příležitosti.

Filozofie značky a udržitelnost
Port of Stars je malá značka s velkými ambicemi. Zodpovědnost a udržitelnost zde sahají mnohem dál než jen k výběru produktů či umístění výroby. Filozofie značky vychází z diverzity, inkluze, prospěšných spoluprací, přístupu zero waste, integrity a udržitelného učení. Tyto atributy prostupují kolekcemi a přináší hlubší porozumění toho, jak může být zodpovědný přístup při tvorbě inspirující.

Diverzita a zkušenost
Ač je značka Port of Stars na trhu spíše nováčkem, její kolektivní savoir-faire je velmi zralé. Diverzita je hlavní devizou značky, která profituje rovněž z obrovských zkušeností hlavní designérky, Radky Kubkové. Radka strávila více než 4 dekády prací v oděvním průmyslu, její příběh je opravdu fascinující a talent neutuchající. Ambice značky samozřejmě vytyčují a posunují i další členové týmu, od spoluzakladatelek až po manažera studia. Každý jedinec zde totiž svým osobitým způsobem vyniká.

Materiály, zdroje a barvení
Tam, kde je to možné, používá značka organické materiály od vlastních dodavatelů či přírodní materiály z nevyužitých zásob. Některé pocházejí třeba ze starých divadel a továren. Hlavní výplní pro zimní bundy je zbytkový a nevyužitý kašmír a vlna, většina z ozdobných detailů je vyrobena z nevyužitých textilních kousků. Tento přístup vyznává značka od samého počátku. V podobě tkanin na obrubách, lemech či kapsách znovu ožívají pozůstatky předchozích kolekcí. Port of Stars také používá jedinečné způsoby barvení látek. Pracuje s přírodními pigmenty bez jakéhokoliv chemického dopadu. Zajímavé je třeba i prosté barvení čajem, jehož výsledkem je úžasný karamelový tón.

Zdroj a foto: Port of Stars 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *