Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Jídlo a pitíZe života

Ze školních lavic do světa byznysu. Studentská firma dostává čínský doplněk stravy Lion’s Mane do Evropy!

Pamatujete si, jak vypadala vaše existence ve věku 17 let? Pro mnohé z vás byla tato éra plná nejistot a otázek bez jasných odpovědí. To však neplatí pro skupinu středoškoláků, kteří se rozhodli v tomto období zahájit svou vlastní značku výživových doplňků s názvem “priest”. V době, kdy většina vrstevníků řeší každodenní věci, jako je třeba počet sledujících na Instragramu nebo touha po nejnovějším telefonu, tito mladí lidé se nezaměřili na běžné teenagerské problémy. Namísto toho se ponořili do byznysového dobrodružství.

Celý příběh začal na Střední škole Kostka ve Vsetíně, kde vznikla skupina studentů, kteří rozjeli značku “priest”. Tato myšlenka nevznikla pouze jako výsledek školní praxe, ale také díky objevení potenciálu doplňku stravy Lion’s Mane. Tento nápad osvítil spoluzakladatele Alexe Šerého, již na podzim 2022. Společně s Ondřejem Filgasem se pustili do utváření a rozvíjení svých plánů a příprav, aby tuto vizi realizovali v rámci školní praxe, spojené s organizací JA Czech.

JA Czech je nezisková organizace, která se zaměřuje na vzdělávání mladých lidí a rozvoj jejich dovedností v oblasti podnikání a financí. Jejich programy a aktivity poskytují studentům praktické zkušenosti prostřednictvím simulace podnikání, mentoringu od profesionálů a účasti na různých workshopech a soutěžích. Spolupráce s firmami a podnikateli je klíčovým prvkem, díky kterému studenti získávají znalosti z praxe.

Alex Šerý, jeden ze zakladatelů nyní přináší pohled na další plány, inspirace a dosažený úspěch. „Lion’s Mane mě zaujal již dávno, když jsem přemýšlel o podnikání, okamžitě mě oslovilo využití potenciálu této houby. Když Lion’s Mane ochutnal kamarád a spolužák Ondřej byl nadšen, stejně jako já. A tak vznikla firma priest,“ sděluje spoluzakladatel „priest“.

Proč právě Lion’s Mane?
„Zlepšuje soustředění a je plně přírodní, což je pro nás klíčové. Navíc obsahuje unikátní látky podporující tvorbu nových mozkových buněk,“ dodává Alex. „Myšlenka vznikla při hledání přírodních prostředků pro zvýšení mozkové kapacity, což je téma, které zajímá nejen studenty, ale i obyčejné lidi, kteří chtějí žít zdravěji.“

Lion’s Mane pěstují přímo v jeho domovině, v Číně, kde má tato houba své kořeny a tisíciletou tradici. Projekt klade důraz na partnerství s místní pěstírnou. “Skvělá komunikace s naším dodavatelem nám umožňuje zaručit vysokou kvalitu našeho produktu,” potvrzuje Alex.

Přes první úspěchy, jako je vyprodání první šarže a rostoucí zájem na sociálních sítích, mladý tým neustále posiluje své schopnosti a rozšiřuje svůj dosah. “Přivádíme Lion’s Mane k českým distributorům a navazujeme spolupráce, abychom mohli přinést Lion’s Mane na stůl běžných lidí v České republice,” informuje spoluzakladatel Alex.

Cílem není jen rychlý zisk, ale především udržitelný růst, nastiňuje plány do budoucna Alex. „Odlišujeme se svým příběhem. Jsme studenti zapálení pro věc. Lion’s Mane je pro nás důležitý nejen kvůli jeho spojení s čínskou tradicí buddhistických mnichů, ale také proto, že je známý svými přínosy pro kognitivní zdraví. Tato houba má dlouhou historii v tradiční medicíně a užívá se pro své pozitivní účinky na mozek a paměť, což je uznávané už po staletí.“

Mladá česká značka klade hlavní důraz na Lion’s Mane jako klíčový prvek své budoucnosti. Nicméně již nyní je patrné, že studenti nesou ve svých hlavách nové nápady. S napětím očekáváme, co nám tato mladá generace představí v příštích letech.

Vize Karla Kostky a podnikání ve školních lavicích
V malebném městě Vsetíně na Moravě se nachází soukromá střední škola, která představuje nejen obvyklou instituci vzdělávání, ale rovněž prostředí podporující rozvoj podnikatelského ducha mezi mladými studenty. Tím, kdo stojí za touto školou, je ředitel Karel Kostka, považovaný za jednoho z nejchytřejších lidí v Česku s IQ 206.

Střední škola Kostka není pouhým vzdělávacím zařízením, ale místem, kde se rodí myšlenky a projekty. Jedním z příkladů je značka priest, která vznikla jako studentská JA firma právě na této škole.

V našem rozhovoru pan ředitel zdůraznil, že přechod od fiktivních firem s fiktivními penězi k reálnému podnikání poskytuje studentům cennou praxi a pohled na skutečné podnikatelské výzvy. Tato inovativní metoda vzdělávání podporuje nejen teoretické znalosti, ale i praktické dovednosti potřebné pro úspěšné podnikání v dnešním světě.

Zdroj a foto: priest.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *